El català a internet se situa per sobre del 58%, l'augment més alt des del 2006

L'ús del català a la xarxa s'ha situat aquest setembre en el 58,12%, 0,41 punts percentuals més que el mes anterior, segons el baròmetre de l'ús del català a internet, que elabora Webmasters Independents en Català, de Cultura i Àmbits Cívics (Wiccac). És l'increment mensual més alt des de l'octubre del 2006.

Destaca que diverses immobiliàries han incorporat la versió catalana a les seves pàgines. L'organització es felicita perquè el domini «.cat» va fer 4 anys el 16 de setembre i ja té 38.000 dominis registrats. També perquè la Viquipèdia en català supera els 200.000 articles i ocupa el segon lloc quant a qualitat. Tot i això, Wiccac lamenta que l'FNAC i Yahoo! hagin eliminat la versió en català de les seves webs. Wiccac destaca que l'FNAC ha suprimit «la petita part en català que tenia al web i que era accessible des del domini Fnac.cat», que ara no funciona». Els administradors de webs diuen que, «tot i que només era una pàgina», tenien «l'esperança que fos el primer pas per fer la versió completa del seu web en català». El baròmetre d'aquest mes també comenta que Yahoo! ha suprimit la versió en català, tot i que encara funciona el motor de cerca.

El baròmetre calcula quin percentatge de pàgines de 35 sectors analitzats són en català. Dotze tenen un percentatge d'ús del català inferior al 50%. N'hi ha set que en tenen un ús d'entre un 30% i un 50% (baix), i cinc que el tenen inferior al 30% (molt baix).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.