CRISTINA PUIG

PERIODISTA. NOVA PRESENTADORA DEL DEBAT «59 SEGONS» DE TVE A CATALUNYA

«Em venia de gust canviar de registre»

No tenia feina quan es va acabar «El club» i la trucada de TVE a Catalunya va ser, d'entrada, reconfortant. Després de cinc anys en un magazín d'actualitat, considera que «59 segons» era perfecte per fer un canvi

Ha estat difícil el canvi de registre?
–«No m'ha fet la sensació que hagi estat difícil canviar de registre. Era un registre que ja havia provat. Havia fet informatius a BTV de cap de setmana durant gairebé un any i, a més, quan vaig presentar el matí de RAC1 també tenia molts dels tertulians que ara estan al 59 segons i conduïa el debat de l'actualitat i havia entrevistat polítics. A més, les entrevistes polítiques d'El club també les preparava jo. La política ha estat un gènere, no em diguis per què, que sempre m'ha agradat. Ha estat més canviar el to que no tant la temàtica. I d'adaptar-me a un programa que ja tenia una presentadora i una estructura molt marcada, i jo hi havia d'encaixar.»
–Voler donar la manera pròpia de fer.
–«Sí, perquè intentar copiar algú quan no ets així crec que és un fracàs. TVE m'ha fitxat sabent com sóc: em bellugo, gesticulo, somric... No sóc una persona estàtica, no vinc de ser una presentadora de notícies. Per tant, tot i que el format és més seriós i no demana tanta mobilitat, intento no moure'm tant com ho feia a El club, ni tampoc tan estàtic; un punt mitjà.»
–Li va sorprendre la trucada de TVE?
–«D'entrada va ser molt reconfortant, perquè jo no tenia feina. Quan va acabar El club vaig marxar de vacances i, precisament, recordo a l'estiu haver llegit a la premsa que 59 segons necessitava presentadora i haver-ho comentat amb companys, però ho deixes estar, i no m'ho havia plantejat. I al final, ens hem trobat: ells buscaven presentadora; jo, feina. I quan en van trucar, no ho vaig dubtar ni un moment. 59 segons era el programa que em venia més de gust fer, perquè suposava un canvi de registre. A El club he demostrat, ja he ensenyat què sé fer. I una cosa semblant era fer el mateix. I 59 segons era fet a mida. Estic molt contenta. A El club hem estat pendents de l'actualitat, amb un altre to. Em venia de gust recuperar aquest to més informatiu.»
–Què en pensa del format? Fa amè el debat o prioritza el titular i no la reflexió?
–«La tele, ens agradi o no, ha de distreure i demana certes dosis d'espectacle. El format del 59 segons és un gran invent, no tant per trobar grans reflexions. Si tens les coses clares, en 59 segons les has de saber dir. I també hi ha el tema dels micròfons, que pugen i baixen i donen al debat un element visual, que el fa atractiu.
–Era espectadora del 59 segons?
–No t'enganyaré; no em posava cada dimarts a mirar-lo, però sí que és un programa que quan feia zàping m'hi quedava, en funció del convidat, dels tertulians, del tema... Crec que, tot i que no és un programa competitiu perquè té audiències molt minoritàries, la gent que se'l mira, ho fa perquè del que estan parlant interessa.»
–Què en pensa que se situïn noies joves i guapes al capdavant de programes de debat?
–«Si escoltes la ràdio al matí, està monopolitzada pels homes. No em sembla malament que es doni oportunitats a dones; crec que no s'hauria de plantejar que una dona presentés un debat, edités un informatiu, i això encara no passa. Si una cosa tinc clara, quan surto a la pista, intento estar preparada. Tinc clar quines preguntes s'han de fer i si no em contesta sé com insistir. Vull pensar que la gent no només fitxa cares boniques. És més, no m'hi sento reflectida en el perfil de noia jove i guapa. Em considero periodista.»

Al costat d'Albert Om

Va començar amb l'Albert Om al magazín matinal L'hora del pati, de RAC1, encarregant-se de les connexions des de la unitat mòbil, i, després, conduint l'espai durant l'estiu. Va seguir Om a Jo vull ser, de TV3, i durant cinc anys ha estat una de les peces d'El club. «Amb l'Albert som amics. Ho érem abans d'El club i ho continuem sent. I mantenim el contacte. L'Albert va ser el primer a trucar-me després del primer programa de 59 segons

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.