Societat

Sindicats denuncien que La Bressola no compleix la legislació laboral

Cinc sindicats catalans i francesos denuncien, en un comunicat conjunt, les condicions laborals que pateixen –segons diuen– els treballadors i treballadores de La Bressola.

Tot afirmant que donen suport «al treball realitzat per l'Associació La Bressola per a la protecció, la difusió i la promoció de la llengua catalana», la Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), Union Syndicale Solidaires 66, Sud Éducation 66, Sud Culture Solidaires i el Syndicat Unitaire National Démocratique des Personnels de l'Enseignement et de la Formation Privés (Sundep) denuncien que l'Associació La Bressola «vulnera sovint la legislació laboral francesa». Els principals punts que aquests sindicats retreuen a les escoles catalanes són la vulneració dels contractes de treball, l'abús dels contractes temporals, diferències salarials entre ciutadans francesos i ciutadans espanyols, o categories laborals que no són respectades. Segons el comunicat, aquesta gestió laboral s'ha agreujat darrerament amb pressions i assetjament contra un treballador de La Bressola, mestre auxiliar, que ha estat acomiadat. «Aquests fets no han de ser tolerats per part del govern de Catalunya ni d'altres administracions públiques i associacions catalanes i franceses, cofinançadores de l'Associació», conclou el comunicat.

El director general de La Bressola, Joan Pere Le Bihan, considera, per la seva banda, que aquest comunicat només és motivat pel fet que ell va destituir l'any passat un mestre del col·legi d'El Soler pel seu comportament inadequat (hauria llançat cadires dins la classe). Le Bihan afirma, però, que el mestre va continuar cobrant fins al final del seu contracte, tot i ser apartat de la feina. A partir d'aquest cas i d'algun contracte temporal que no va ser renovat, el director de La Bressola considera que les denúncies del comunicat responen més a motivacions de gent ressentida que a un problema laboral de l'escola. «Els acords laborals van ser aprovats amb un 67 per cent de vots favorables del personal. I és clar que per a l'escola la prioritat és el respecte dels alumnes i el compromís amb els objectius de la Bressola», diu Joan Pere Le Bihan,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.