Montilla diu que la salut no té preu però sí un cost i que per això cal el nou finançament i un nou estatut

El president de la Generalitat va posar la primera pedra del nou hospital d'Olot

José Montilla va dir ahir que si bé «és veritat que la salut no té preu», tal com es diu popularment, «sí té un cost», de manera que tant el nou finançament com el nou estatut són necessaris per invertir, entre d'altres coses, en la construcció de nous hospitals i en personal sanitari. Segons Montilla, les obres del nou hospital d'Olot són un exemple més de la descentralització dels serveis que es promou des de la Generalitat i del manteniment del compromís d'invertir en una sanitat pública i universal.

De fet, la universalització de la sanitat pública va ser un concepte present tant en el discurs del president Montilla com en el que va pronunciar la consellera de Salut, Marina Geli, en el qual va recordar la figura d'Ernest Lluch com el ministre que va impulsar la llei general de la sanitat. I en aquest sentit, l'acte d'ahir es va convertir en un homenatge a Ernest Lluch. «Ernest Lluch tenia ànima de garrotxí i si fos viu avui seria aquí, en un lloc discret», va dir Marina Geli.

La consellera de Salut va ser l'única dels que van participar en els parlaments que es va referir a l'estat actual de desconfiança dels ciutadans respecte de la classe política. I ho va fer assegurant que l'acte d'ahir «forma part de la història positiva de Catalunya, en contra del corrent de desafecció i desconfiança que promouen alguns». I també va parlar del finançament i va assenyalar que, gràcies al nou model, es pot celebrar l'inici de les obres del nou centre hospitalari d'Olot.

L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, va remarcar que la col·locació de la primera pedra del nou centre hospitalari coincideix amb la pròxima celebració dels 700 anys d'història de l'hospital Sant Jaume, sobre el qual va dir que els últims anys ha prestat molt bons serveis, amb uns professionals excel·lents. I va destacar que el govern, tot i la greu crisi, s'esforçat a trobar els recursos necessaris per fer realitat un projecte que, segons va dir, al principi molts consideraven únicament un somni. A més, va assegurar que l'equipament que s'hi aixecarà aviat serà, els pròxims anys, el més important no únicament a la ciutat, sinó també a la comarca. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va demanar celeritat en l'edificació del nou equipament i el cap del servei d'urgències de l'hospital, Joaquim Danés, va manifestar que els professionals sanitaris mereixen un hospital nou i que en faran un bon ús.

k

Festa gran

Mitja hora abans de l'arribada del president, la gent esperava impacient per veure en viu i en directe Montilla, fer-li una foto i, si s'esqueia, estrènyer-li la mà. Durant aquesta mitja hora, van actuar Els timbalers dels Marrintxos, els bastoners de l'escola de dansa folklòrica i els ministrils de l'escola de música. I és que, tal com va dir una veïna del poble, l'esdeveniment d'ahir era molt important. Un cop van arribar totes les autoritats, l'arquitecte de l'obra, Ramon Sanabria, va fer una breu explicació del projecte, en el qual va destacar la intenció d'integrar l'edifici en l'entorn natural. La construcció de l'hospital costarà 50 milions d'euros i és previst que les obres s'acabin a finals del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.