Entitats i ajuntaments organitzen desenes d'actes arreu del territori

La distribució dels llaços vermells i les enceses d'espelmes, activitats principals

La taula de salut de la ciutat de Girona, Salutacció, repartirà material informatiu i llacets a les diferents parades del mercat del Lleó, com també als diferents centres cívics del municipi. De les 6 de la tarda a les 8 del vespre se celebrarà l'acte memorial a la plaça Miquel Santaló. Després de la lectura del manifest, hi haurà una encesa d'espelmes amb l'acompanyament musical dels alumnes del conservatori de música. Aquests dies s'ha repartit material informatiu a set IES de la ciutat i s'han instal·lat taules informatives a diferents espais de la UdG.

A Figueres, a la plaça de l'Ajuntament, també tindrà lloc una encesa d'espelmes, la lectura d'un manifest i la presentació d'una litografia confeccionada per un artista local. Al pati de l'Hospici d'Olot, tindrà lloc una actuació musical i hi haurà un espai adreçat a la realització de proves ràpides del VIH. A la Bisbal d'Empordà, des de les 11 de la nit i fins a les 3 de la matinada, coincidint amb la X Festa Eròtica que es fa al pavelló d'esports, hi haurà un estand informatiu amb repartiment de material.

A la sala polivalent de Castell d'Aro es pot visitar, fins al 4 de desembre, l'exposició titulada Febre del divendres nit, sobre conductes de risc entorn de les drogues i la sexualitat. Un dels principals atractius de la mostra, que es pot veure amb visita guiada concertada, és el fet que els mateixos joves reprodueixen com és una nit que surten de festa i visualitzar les conseqüències de les seves accions.

Clam per retirar el fàrmac més usat

AGÈNCIES

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer ahir una crida perquè tots els països retirin progressivament del mercat el medicament Stavudine, l'antiretroviral més comú en els tractaments contra la sida. L'OMS ha llençat aquest clam adduint els efectes irreversibles i a llarg termini que provoca en els pacients. Segons l'OMS, el fàrmac en qüestió provoca en els pacients debilitat crònica i desordres nerviosos. L'Stavudine es pot aconseguir fàcilment en la major part dels països desenvolupats, és relativament econòmic i fàcil d'utilitzar. L'OMS suggereix que se substitueixi aquest medicament per alternatives menys tòxiques, però igual d'efectives, com ara el Zidovudine o el Tenofovir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.