Set-centes gestants gironines han donat aquest any la sang de cordó umbilical

L'any passat, els hospitals van recollir-ne un miler d'unitats

L'any passat, a la demarcació, hi havia tres hospitals autoritzats pel Departament de Salut per extreure sang de cordó umbilical. L'hospital de Palamós va recollir la major quantitat d'unitats, amb 525, seguit del Trueta, amb 397, i el d'Olot, amb 25. I aquest any a aquests hospitals s'hi ha afegit el del Ripollès. De les 709 unitats de SCU que s'han recollit entre els quatre hospitals des del mes de gener i fins al setembre, el Trueta n'ha aportat 403; el de Palamós, 290; el del Ripollès, 12, i el d'Olot, 4. El programa de recollida de SCU a les comarques gironines està en expansió i, segons ha explicat el responsable del banc de sang del Trueta, el doctor Joan Profitós, els professionals de l'hospital de Figueres ja han fet la formació necessària i ara es procedirà a validar la tècnica. I la Corporació de Salut del Maresme i de la Selva, que gestiona l'hospital de Blanes, ha començat la formació.

A l'Estat espanyol, es va crear, per iniciativa del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el programa Concòrdia, en el qual participen les comunitats autònomes d'Aragó, Illes Balears, Cantàbria, Extremadura i Navarra. Aquest programa encapçala, amb 128 cordons umbilicals, el nombre de trasplantaments de sang d'aquest tipus a Europa. El programa Concòrdia disposa de més de 12.800 unitats de SCU disponibles en els registres nacionals i internacionals per a qualsevol pacient que en necessiti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.