El CAP de Lloret de Mar està fet des de l'estiu però no s'ha obert perquè la Generalitat encara no l'ha equipat

El govern diu que es compleixen els terminis i que s'inaugurarà a principis d'any

L'estructura del centre d'atenció primària del Rieral, conegut amb el nom de CAP-2 de Lloret, està acabada des de fa uns mesos, però encara no s'ha pogut estrenar perquè no hi ha cap mena de mobiliari ni equipament dins de l'edifici. La Generalitat no ha equipat el centre durant aquests mesos amb el material necessari perquè no tenia la provisió de diners per fer-ho, però ara assegura que durant el primer trimestre de l'any vinent podrà aportar el que convingui per posar-lo en funcionament, ja que en el pressupost de l'any 2010 hi ha contemplada aquesta partida de diners.

El tercer tinent d'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU), va expressar ahir la seva esperança que, amb les informacions que té, l'equipament sanitari es pugui inaugurar abans de Setmana Santa. L'alcalde, Xavier Crespo (CiU), havia criticat dilluns la poca celeritat de l'administració per posar en funcionament el CAP.

La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar el CAP el mes d'agost i va assegurar que el projecte, pressupostat en dos milions i mig d'euros, s'havia desenvolupat segons el calendari previst. Tot i així, com que l'equipament del centre no estava previst en els pressupostos de la Generalitat d'aquest any, fa ja uns mesos que l'estructura del centre està acabada però que l'equipament no s'ha pogut posar en marxa perquè no es pot comprar ni el mobiliari ni l'equipament hospitalari necessari.

La consellera va reconèixer en la seva visita la necessitat de l'equipament, ja que en temporada alta l'ambulatori local rep unes 700 visites diàries. Aquest nou centre d'atenció primària ha de permetre descongestionar el que ja existeix i que funciona al carrer Girona i, a més, permetrà que molts veïns de la zona, que ha crescut molt en els últims anys, tinguin un ambulatori més a prop de casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.