El nombre de dones que fumen durant l'embaràs s'ha reduït a la meitat en els últims 18 anys

El nombre de dones que fumen durant tot l'embaràs s'ha reduït a la meitat en els últims 18 anys, segons les dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que assenyalen que el 16% de les embarassades arriben al dia del part amb el cigarret a la boca.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona realitza un seguiment permanent dels embarassos a través del Registre de Defectes Congènits de Barcelona. Segons aquestes dades, el 28% de les dones que s'han quedat embarassades a Barcelona aquest any eren fumadores i el 16% han continuat fumant durant els nou mesos de gestació. Tot i això, es tracta d'unes dades molt millors que les registrades fa 18 anys, quan el 30% de les dones embarassades seguien fumant fins a l'últim dia. El nombre de dones fumadores en general també s'ha reduït, ja que el 1992 la meitat de les dones que es quedaven embarassades a Barcelona eren fumadores, un percentatge que el 2006 havia baixat fins al 32% i que aquest any s'ha situat en el 28%.

Actualment, el 42% de les fumadores que es queden embarassades aconsegueixen abandonar el tabac durant els mesos de gestació, fet que demostra que «l'embaràs és un bon moment per deixar aquest hàbit», segons el ASPB.

El govern espanyol ultima una reforma de la llei del tabac que prohibirà fumar en bars, restaurants i llocs d'oci. La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, pretén que la prohibició entri en vigor durant la presidència espanyola de la Unió Europea, que va començar l'1 de gener i que es prolongarà durant el primer semestre de l'any. Segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), només un 10% de les petites cafeteries prohibeixen fumar, un 37% dels restaurants que aïllen la zona de fumadors no ho fan d'acord amb la llei i un 85% dediquen més zona de la permesa als fumadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.