Els diabètics i les embarassades, els primers que usaran la carpeta de salut

Presenten a Calella una prova pilot del nou servei de consulta de l'historial mèdic a través d'internet

La carpeta de salut, en paraules de la consellera, ha de servir perquè el ciutadà se senti coresponsable de la seva salut i participi activament en tots els processos que l'afecten en aquest àmbit. El nou servei permet a l'usuari, prèvia identificació electrònica, tenir accés a les dades més rellevants del seu historial clínic, com ara consultar la medicació o les vacunes que se li han prescrit, els informes mèdics o els resultats de proves o exploracions complementàries amb la possibilitat d'incloure en els informes imatges radiològiques. Inicialment, aquest instrument tan sols és de consulta, però la consellera ja va avançar que es treballa per afegir-hi altres tràmits, com els de demanar hora al metge. «És un servei senzill, amb un llenguatge entenedor i que ajudarà a reduir el nombre de visites presencials als centres per resoldre tràmits que l'usuari podrà fer des de l'ordinador de casa», va dir.

L'experiència, aplicada entre els mesos de novembre i desembre del 2009 entre el col·lectiu de treballadors de l'Ajuntament de Calella i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, es vol fer extensiva en el territori aquest mateix any. En aquest cas, la prioritat seran determinats col·lectius de pacients com ara els diabètics de tipus I i les dones embarassades. «Tant un grup com l'altre el formen majoritàriament gent jove, més avesada a l'ús d'internet.» També es buscaran àmbits territorials concrets on estendre la iniciativa «i on el Maresme segur que hi serà present».

La presentació ahir dels resultats de la prova pilot ja va servir per obtenir les primeres dades objectives sobre la utilitat del nou servei. La consellera de Salut en va destacar que un 97% dels enquestats que han participat en la prova han valorat la informació de la carpeta com a molt útil, així com el llenguatge emprat. «Un 94% la recomanaria, fet que ens evidencia que els nostres usuaris la reclamen», va precisar Geli.

Tot i això també hi ha aspectes a resoldre, com pot ser la navegabilitat o la demanda de més continguts. «Una de les peticions més destacades és la demanda dels enquestats de poder accedir també a les carpetes de salut dels familiars, un fet que evidencia la preocupació d'estar al dia envers la història mèdica dels més propers», va assenyalar. L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé (PSC), va valorar positivament l'experiència i va destacar el paper de la salut com a sector econòmic emergent «pel qual aposta la ciutat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.