Un veí de la Sénia mor una hora després de ser donat d'alta a urgències de l'hospital de Tortosa

La família fa 25 dies que reclama informació a Salut i presentarà una denúncia

Els advocats d'Enriqueta Pla Miró, la vídua del veí de la Sénia, fa més de 25 dies que esperen la informació que han sol·licitat als serveis territorials de Salut. En concret, el despatx Fornós Advocats de Tortosa va trametre un burofax, amb data de 31 de març, en què sol·licitava informació sobre les analítiques, els resultats i el tractament que li havien dispensat durant la seua estada al servei d'urgències, ja que la família considera que «ni les proves ni les atencions van ser les adequades». De fet, la mateixa família també havia reclamat la informació, però només havia rebut «respostes evasives». Així, els advocats van confirmar ahir que no denunciaran el cas per la via penal. En canvi, sí que presentaran una reclamació administrativa contra el centre hospitalari i la facultativa que va atendre José Maria Prades Abella, per aconseguir una indemnització.

El veí de la Sénia es va començar a sentir malament el diumenge 7 de març al matí. «Es va marejar i va caure a casa, però va recuperar la consciència i l'ambulància se'l va endur a l'hospital de Tortosa», va explicar ahir la filla, Margarida Prades. Unes cinc hores després, quan va ser donat d'alta i «enviat cap a casa, però no en l'ambulància», l'home va rebre un informe en què es detallaven els resultats negatius d'un electrocardiograma, i els motius del seu ingrés a urgències: un «episodi sincopal» (desmai i pèrdua total de la consciència) i un traumatisme nassal com a conseqüència del mateix defalliment. A banda, li van diagnosticar un «enolisme crònic» i una «intoxicació per alcohol». De fet, ell mateix va admetre que era un «consumidor esporàdic» de begudes alcohòliques, tot i que va dir que aquell dia no havia begut.

«Volem que els metges vigilin més i que no torni a passar»

G.M.

«Sobretot, volem que els metges vigilin més quan donin d'alta una persona, i que coses com aquesta no tornin a passar», va valorar ahir Margarida Pla. La filla del veí de la Sénia va explicar que la família ho està passant «molt malament», i que el seu dolor creix per la «falta d'informació» de les autoritats sanitàries. «No volem fer cap atac als metges, sinó que ens donin la informació que ara reclamem, sense resposta», va dir. «Segons l'informe que ens van donar, tot estava bé, i només li van dir que tenia el cor una mica gran, però que això no tenia cap importància», va afegir-hi. Quan va arribar a casa, força animat i després de donar de menjar als gossos, el veí de la Sénia va morir sobtadament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.