Salut lliura la documentació que reclamava la família del veí de la Sénia mort una hora després de rebre l'alta

Els serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, a través de l'oficina d'atenció al ciutadà de l'Institut Català de la Salut (ICS), ja han lliurat als advocats de la família Prades-Pla la documentació que havien reclamat arran de la mort de José María Prades Abella, un veí de la Sénia de 66 anys. L'home va morir a casa seua el 7 de març passat, una hora després d'haver estat donat d'alta pel servei d'urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. L'home hi havia arribat al matí, en una ambulància, després d'haver tingut un desmai, i amb un traumatisme nasal. Però, després de diverses proves, va ser convidat a deixar el centre en el vehicle d'un familiar.

Ara, un pèrit estudiarà la documentació per determinar si la mort s'hauria pogut evitar, i si la família denuncia el cas per la via penal o administrativa. Els advocats de la vídua, Enriqueta Pla Miró, feia més de 25 dies que esperaven la informació que havien sol·licitat a Salut. En concret, el despatx Fornós Advocats de Tortosa havia tramès un burofax, el 31 de març, en què sol·licitava informació sobre les analítiques, els resultats i el tractament que l'home havia rebut a urgències.

Després que El Punt avancés el cas en l'edició de dimarts, l'hospital de Tortosa es va posar en contacte amb els serveis territorials de Salut per saber els detalls de la reclamació. A més, va comunicar que la comissió de mortalitat investigaria l'estada del pacient a urgències i les possibles causes de la mort. D'altra banda, Salut va confirmar que havia rebut la sol·licitud d'informació, però que havia tramès el burofax a l'ICS, mentre que l'hospital manté que no es va assabentar del cas fins dimarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.