El concurs per fer parcs saludables atrau una vintena d'empreses

Una vintena d'empreses catalanes, d'arreu de l'Estat i de diferents països de la UE s'han presentat al concurs de Dipsalut per fer parcs urbans de salut i per senyalitzar xarxes d'itineraris saludables.

En la primera fase, Dipsalut preveu adjudicar entre 160 i 190 parcs de salut i 121 xarxes d'itineraris saludables, que es crearan a pràcticament tots els municipis de la demarcació de Girona. El concurs va començar el febrer passat i es preveu que s'acabi d'aquí a un mes, amb l'adjudicació definitiva. Dipsalut hi invertirà tres milions d'euros (dos per als parcs i un per a les xarxes). I es calcula que d'aquí a un any ja estiguin en funcionament.

Els parcs de salut són un conjunt d'aparells per fer exercici i se situaran en punts estratègics dels municipis. Seran a l'aire lliure i serviran per fer activitat física moderada. Tot i que els podrà utilitzar tota la població, es preveu que els usuaris habituals siguin els adults i les persones grans.

Les xarxes d'itineraris saludables són recorreguts urbans i periurbans senyalitzats adequadament. Es poden fer a peu i sense gran esforç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.