Inauguren el nou CAP de Lloret que donarà servei a la zona del Rieral

El tercer centre sanitari de la població va començar a funcionar dilluns passat

Ahir es va fer la inauguració oficial del nou CAP de Lloret, un espai de 1.563 metres quadrats de superfície, situat a la zona del Rieral, i que disposa dels serveis sanitaris de cinc metges de medicina familiar i de la comunitat, cinc infermeres, i a més s'hi traslladaran els serveis d'obstetrícia, de llevadores i educació maternal i d'odontologia, que actualment estan ubicats al CAP-centre de la mateixa població. L'alcalde lloretenc, Xavier Crespo, va fer referència a l'important creixement de Lloret en els últims quaranta anys, a causa del turisme d'estiu, però també als cada cop més freqüents viatges d'hivern, especialment de gent gran. Això, va dir, ha fet que les necessitats de serveis, i especialment els sanitaris, necessiten créixer. La consellera de Sanitat, Marina Geli, per la seva banda, es va felicitar que s'hagi pogut tirar endavant aquest equipament, la primera pedra del qual es va col·locar el febrer del 2008. Va constatar que a partir d'ara serà molt més difícil tirar endavant aquestes propostes.

Homenatge al metge de sempre

El veritable protagonista de la inauguració d'ahir, i qui va rebre més aplaudiments va ser Francisco Benito, metge de capçalera a Lloret des dels temps en què només n'hi havia dos per cobrir tota la població. L'acte va constituir tot un homenatge a aquella medicina total, i durant 24 hores, que es veien obligats a practicar els metges d'abans, en contrast amb les modernes i ben equipades instal·lacions que es van inaugurar ahir. El doctor Benito, que dóna nom al centre, tot i que no va parlar, es va mostrar visiblement emocionat, des de la cadira de rodes amb què es veu obligat a desplaçar-se, pel sentit homenatge que va rebre ahir. En aquesta inauguració curiosament tots eren metges, ho són el personal que treballa al centre, ho és l'homenatjat, ho és la consellera Geli i també l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo. Aquest va recordar els seus inicis com a professional a Lloret i va recordar que Benito, a més del seu mestre, va ser qui el va tractar d'una malaltia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.