Salut

equipaments

El nou hospital de Calella es començarà a fer el 2012

Les obres del futur equipament duraran uns tres anys i mig i tindran un pressupost de 82 milions d'euros

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva obre un concurs d'idees per fer el projecte

El futur hospital de Sant Jaume de Calella, que s'ha de construir a la part alta de la riera Capaspre, podria obrir les portes el 2016. La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar ahir que les obres del nou edifici començaran el 2012 i que duraran uns tres anys i mig. El nou hospital, que costarà 82 milions d'euros, tindrà 33.000 m² i doblarà el nombre actual de llits i de consultoris mèdics. Pel que fa als quiròfans es passarà dels cinc que hi ha ara, als vuit, i de dues a cinc sales de part, a més d'augmentar fins a 35 els punts de tractament per a les urgències.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona el centre sanitari, ha obert un concurs d'idees per seleccionar un equip d'arquitectes perquè faci el primer dibuix de l'hospital. Una feina que, segons el president de la corporació, Carles Manté, podria estar enllestida el febrer de l'any que ve.

Tant Geli com l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé (PSC), van admetre que les instal·lacions actuals havien quedat petites i que el fet que l'edifici hagi quedat “encaixonat” dins de la trama urbana en feia impossible l'ampliació. L'antic hospital, però, no es quedarà buit i continuarà vinculat als usos sanitaris amb el manteniment del Centre d'Atenció Primària i de serveis com ara la rehabilitació i l'àmbit sociosanitari. Tot i que hi ha qui no veu bé que es traslladi a la part alta del municipi, en una nova zona de creixement situada a tocar de l'autopista C-32, Marina Geli defensa que la nova ubicació és “estratègica” i recorda que ha de donar servei a una població de 190.000 habitants, tant de l'Alt Maresme com de la Selva Marítima. “L'hospital és a Calella, però no només per a Calella”, va insistir la consellera de Salut.

LA FRASE

L'hospital es farà a Calella i donarà servei a una població de 190.000 habitants de l'Alt Maresme i la Selva Marítima
Marina Geli
consellera de salut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.