Salut

sanitat

Baixa el nombre de donants de sang nous a les comarques gironines

Crida a la població de Girona perquè dijous participi a la marató de donació, que aquest any tindrà lloc a l'edifici de la Generalitat

La demarcació de Girona pot continuar presumint de tenir l'índex de donants de sang més alt de tot Catalunya, amb 56,37 donants per cada 1.000 habitants i any, però aquest any, i en comparació el 2009, ha baixat en prop de 400 el nombre de nous donants. Així ho va posar de manifest ahir la directora en funcions dels serveis territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol, durant la presentació de la marató de donació de sang de dijous a la ciutat de Girona. “Els nivells de reserva de sang són els adequats, però no ens podem relaxar”, va afegir Pedrerol. Amb el lema Girona té sang, amb tu farem els 400!!!, el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Donants de Sang de Girona, han convocat els ciutadans de Girona a participar en la marató que se celebrarà de les 10 del matí a les 9 del vespre a la sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat. I en aquesta ocasió l'objectiu és arribar almenys als 400 donants de sang i superar d'aquesta manera els resultats de la marató del 2009, en què, respecte a altres convocatòries, no es va arribar als 300 participants.

El president de l'Associació de Donants de Sang, Marc Ibars, va indicar que per les festes de Nadal sempre hi ha una davallada que va del 15% al 20% en el nombre de donacions, i que per aquesta raó és tan importat aquesta marató prèvia a les dates assenyalades.

LA XIFRA

400
donants de sang
volen arribar aconseguir en la marató de dijous a Girona.

LA FRASE

Els nivells de reserva són els adequats i tenim un índex alt de donació, però no ens podem relaxar
Marta Pedrerol
Directora en funcions de salut a girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.