SALUT
El consum moderat de cervesa en els àpats és saludable
Els consumidors d'aquesta beguda estan menys grassos que els que no en prenen, segons un estudi
Els resultats de l'estudi Cervesa, dieta mediterrània i malaltia cardiovascular, dirigit pel doctor Ramon Estruch, de l'hospital Clínic de Barcelona, ha posat en relleu que, contràriament al que passa al món anglosaxó, a l'Estat espanyol els consumidors moderats de cervesa segueixen un patró alimentari més pròxim a la dieta mediterrània que els que no en beuen. Aquest estudi, que s'ha fet amb 1.249 persones amb un elevat risc cardiovascular, ha analitzat la relació entre el consum moderat de cervesa, els factors de risc cardiovascular, el patró d'alimentació i l'activitat física. El doctor Estruch, que ahir va presentar l'estudi a Girona, hi va afegir que les persones que beuen cervesa amb moderació tenen una menor prevalença de diabetis i hipertensió, uns nivells controlats de colesterol i, contràriament a la creença popular, tenen un índex de massa corporal més baix que les que no en beuen. “Presa de forma moderada i durant els àpats, la cervesa és una beguda que protegeix de les malalties cardiovasculars i no engreixa”, va assegurar Estruch, parlant sempre de població major d'edat i sana. S'entén per consum moderat dues canyes al dia en el cas dels homes i una en el cas de les dones.