Salut

SALUT

Bel afirma que Tortosa no renunciarà al nou hospital

L'alcalde es reunirà amb el conseller de Salut per presentar-li el Consorci d'Inversions Públiques creat amb els ajuntaments d'Amposta i Reus

És una fórmula per garantir-ne el finançament

Tot i la retallada en la despesa que ha anunciat el nou govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Tortosa no vol renunciar al nou hospital. Ferran Bel ja té previst reunir-se amb el nou conseller de Salut, Boi Ruiz, per presentar-li el Consorci d'Inversions Públiques (CIP) que l'Ajuntament tortosí va constituir fa dos anys amb Amposta i Reus. De fet, un dels principals objectius del CIP era poder avançar al govern els 150 milions que garantirien el finançament de les obres de l'hospital que s'ha de construir al pla parcial de la Farinera, entre el barri de Ferreries i Roquetes. “El sistema encara no ha estat validat”, ha assenyalat l'alcalde de Tortosa. “Volem que el conseller conegui el tema i que vegi com ha de funcionar el consorci”, ha afegit Bel.

La “implantació del nou hospital Verge de la Cinta de Tortosa” era un dels compromisos per al Baix Ebre amb què CiU va concórrer a les eleccions del 28 de novembre. A més, el nomenament de l'ebrenc Francesc Sancho com a secretari d'Estratègia i Coordinació de la conselleria de Salut es veia com una oportunitat per garantir la inversió al territori, valorada en uns 133,4 milions d'euros. En un primer moment, Sancho va dir que confiava que es podrien “prioritzar” les inversions que més necessiten les Terres de l'Ebre. Però després, en declaracions a diversos mitjans, ha assenyalat que el tripartit ha venut “fum” amb relació a l'hospital. També el nou de legat a l'Ebre, Xavier Pallarès, en una entrevista a El Punt, ha dit que del nou hospital “només hi ha un dibuix”, i que això vol dir que “no es retardarà res”.

En canvi, la realitat és que l'Ajuntament ha col·laborat activament amb l'exconsellera Marina Geli. De fet, tot i que quan era a l'oposició Bel havia qüestionat la ubicació pactada per Geli amb Joan Sabaté (PSC), el seu govern ha garantit una cessió anticipada dels terrenys, i ha passat per alt els retards en el projecte i les dificultats financeres de l'operació.

LA XIFRA

133,4
milions d'euros
és l'última quantitat prevista per Salut per fer l'obra i l'equipament del nou hospital de Tortosa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.