Salut

SALUT

L'oli d'oliva ajuda a combatre el càncer

L'investigador de l'ICO Javier Menéndez va parlar ahir dels darrers descobriments sobre aquest producte en una jornada organitzada per l'AECC

L'oli d'oliva és perfecte per lluitar contra els oncògens, segons va afirmar ahir el cap de la unitat de recerca translacional en oncologia de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) a Girona, Javier Menéndez. Els oncògens són els responsables de la transformació d'una cèl·lula normal en una de maligna que desenvolupa un determinat tipus de càncer. En un acte organitzat per l'Associació Catalunya contra el Càncer-AECC, Menéndez va explicar que les últimes investigacions que ha dut a terme, al laboratori del parc científic, sobre les propietats de l'oli d'oliva extra han posat en relleu que els polifenols –la substància química que determina el gust del producte– tenen la capacitat d'inhibir la producció de les cèl·lules mare malignes, les veritables responsables de l'aparició d'un càncer. I, dins dels diferents tipus d'oli d'oliva, els polifenols del picual són especialment efectius.

Menéndez, en la seva xerrada, que va ser seguida amb molt d'interès per més d'un centenar de persones que van assistir a la jornada Oli d'oliva i salut que es va fer a La Mercè, va fer algunes afirmacions que, com altres vegades, no van deixar ningú indiferent. Va assegurar que el càncer és el peatge que l'espècie humana ha de pagar per no envellir gaire de pressa: “El nostre organisme està preparat per reproduir-nos i, un cop hem assolit la maduresa sexual, els mecanismes comencen a fallar”.

LA FRASE

Al laboratori usem l'oli d'oliva com a droga antitumoral. Els polifenols enganyen les cèl·lules
Javier Menéndez
investigador de l'institut català d'oncologia a girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.