Salut

Els partits a l'oposició lamenten la decisió i demanen que es rectifiqui

L'exconsellera de Salut diu que el projecte està massa avançat per fer marxa enrere

L'alcaldessa de Girona vol que aquest any es faci el projecte executiu

L'exconsellera de Salut, Marina Geli, va expressar la seva sorpresa i indignació amb l'anunci que ha fet el titular de la conselleria. Geli sosté que la construcció del nou Trueta és un projecte massa avançat com per plantejar-se ara o bé ajornar-lo o bé no fer-lo: “Es pot discutir la temporalitat, però el projecte no pot tenir retorn”. Va recordar que no és un projecte únicament de salut sinó també de regió, de recerca i de docència. A més, l'extitular de Salut va qualificar les manifestacions d'ahir de Ruiz de “contradictòries” respecte del compromís que havia pres fa uns dies de presentar, abans de les eleccions municipals, un altre calendari per a les construccions ja programades. Geli creu que aquest ajornament sine die no és per la crisi sinó per falta de convenciment polític dels nous governants. El PSC ha presentat una pregunta al Parlament demanant explicacions sobre aquesta decisió.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va qualificar de “mala notícia” l'endarreriment de les obres del nou Trueta. Pagans va demanar al govern de la Generalitat que, aquest any, es redacti el projecte executiu del nou centre i que a partir del 2012 es planifiqui la seva construcció segons els recursos econòmics. L'alcaldessa de Girona creu que d'aquesta manera el govern demostrarà la “voluntat ferma” de construir el nou Trueta.

La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va rebutjar l'anunci de Ruiz i creu que el projecte s'ha de tirar endavant com abans millor. “Aquest és un projecte que constantment té endarreriments i és un equipament de vital importància per a les comarques gironines”, va manifestar la diputada d'ERC al Parlament Carme Capdevila.

LA FRASE

No es pot despatxar d'aquesta manera el projecte del nou Trueta. Està molt avançat
Marina Geli
EXCONSELLERA DE SALUT

LA FRASE

Amb el projecte executiu, la Generalitat demostraria la voluntat ferma de fer el nou Trueta
Anna Pagans
alcaldessa de girona

LA FRASE

És un equipament de vital importància per a les comarques gironines. L'actual Trueta està obsolet
Carme Capdevila
diputada d'erc al parlament de catalunya

El degà de Medicina, resignat

El cardiòleg Ramon Brugada, el degà de la Facultat de Medicina, una de les institucions que també es veuen afectades per l'ajornament del nou Trueta, no es va mostrar sorprès per l'anunci oficial d'ahir. “Ens haurem d'aguantar i esperar que vinguin temps millors. Teníem assumit que seria així. Del que es tracta és de mantenir la qualitat assistencial amb el que tenim i, pel que fa a la Facultat de Medicina, anar-nos-hi adaptant”, va declarar. I és que la nova Facultat de Medicina és un dels projectes que van estretament lligats al nou centre hospitalari ja que és previst que es faci a tocar del nou Trueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.