Salut

Badalona

Al quiròfan, valents i informats

L'Hospital Municipal de Badalona grava un DVD informatiu per als pacients que s'hi han d'operar amb cirurgia major ambulatòria

La iniciativa pretén que l'usuari guanyi tranquil·litat i seguretat de cara a la intervenció

Ser anestesiat, fer-se proves prèvies perquè t'operin d'un traumatisme o d'unes cataractes a la vista no ha de fer por. I el postoperatori, si se segueixen les indicacions mèdiques, no ha de suposar cap problema per a una recuperació progressiva. No tots els pacients, però, es prenen d'aquesta manera el fet d'haver de passar pel quiròfan, independentment de la gravetat del mal que tinguin. Els que pitjor ho passen o els que tenen el cap ple de dubtes, però, estan d'enhorabona: a partir d'ara si són pacients de l'Hospital Municipal de Badalona i s'han de sotmetre a una intervenció de cirurgia major ambulatòria, aquelles que permeten al pacient tornar a casa el mateix dia en què és intervingut i de les quals se'n fan unes 2.800 a l'any en aquest equipament sanitari badaloní. Aquest centre, gestionat per l'organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA), ha editat un vídeo informatiu adreçat a aquests pacients, gràcies a la col·laboració de Badalona Comunicació. El treball, d'uns cinc minuts de durada i disponible en català, castellà i anglès, resumeix l'itinerari que segueix una persona intervinguda mitjançant aquest procediment: la visita amb el cirurgià i l'anestesista, les proves preoperatòries i els tràmits administratius previs i posteriors a la intervenció, l'estada al quiròfan, les primeres hores de la recuperació o el seguiment postoperatori un cop el pacient és a casa, entre altres etapes del camí.

“Pretenem informar els pacients sobre els passos que duran a terme en el marc del seu procés quirúrgic i alhora familiaritzar-los amb l'ambient hospitalari”, assegura l'impulsor del projecte i cap de servei de cirurgia de BSA, el doctor Francisco Martínez. “D'aquesta manera l'usuari guanya en tranquil·litat i seguretat”, continua, abans de destacar que es tracta d'una eina “molt positiva” tant per als professionals com per als pacients, entre els quals han tingut molt bona acollida els primers DVD distribuïts, a l'àrea d'oftalmologia. En aquest sentit, el cirurgià lliura el DVD al pacient, que l'ha de retornar un cop finalitzat el seu procés quirúrgic. També es pot veure al web www.bsa.cat.

Més de mig centenar de professionals de BSA van participar en les diverses fases de confecció del vídeo. El rodatge es va dur a terme en cap de setmana per no interferir en l'activitat de l'hospital. Membres del grup de teatre El Desván de Can Cabanyes van interpretar els papers de pacients i acompanyants, mentre que els professionals de BSA que hi apareixen es van interpretar a ells mateixos. Tots, col·laborant-hi de forma desinteressada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.