Salut

badalona

L'Institut de Recerca contra la Leucèmia, molt més a prop

obres La Fundació Josep Carreras calcula que els treballs es podran iniciar d'aquí a quatre mesos tràmit El ple de Badalona aprova, amb el suport de tots els grups polítics, el pla especial urbanístic d'ordenació volumètrica del futur centre

Les obres del nou Institut Internacional Josep Carreras de Recerca contra la Leucèmia, projectat en un solar municipal al sector de Can Ruti, començaran d'aquí a només quatre mesos. Així ho han anunciat fonts de la fundació a la qual dóna nom el tenor català, després que dimarts, al ple de Badalona, tots els partits polítics aprovessin per unanimitat i de manera provisional el pla especial urbanístic d'ordenació volumètrica del futur centre. Aquest pla regula la implantació de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, dedicat a la investigació en l'àmbit de la biomedicina hematològica d'excel·lència.

El centre de recerca contra la leucèmia estarà situat en un solar que l'Ajuntament de Badalona ha cedit a la Generalitat i a la Fundació Josep Carreras, en qualitat d'impulsors de l'actuació. Des de la Fundació Josep Carreras calculen que el prestigiós equipament podrà ser una realitat entre finals del 2012 i principis del 2013. Les esperances de poder complir aquest calendari estan intactes, tot i que la fundació no va poder aclarir ahir si les retallades que està aplicant la Generalitat arribaran a afectar l'aportació compromesa per l'administració catalana, que és una part dels cinc milions d'euros anuals en què està pressupostada la despesa del centre (els diners també han de provenir de beques, ajuts i patrocinis). Tampoc no es coneix, a hores d'ara, el nom del director científic que el liderarà.

A l'Institut Internacional Josep Carreras es desenvoluparan programes orientats a la curació d'hemopaties malignes. Aquest projecte serà el primer de tot l'Estat espanyol d'aquestes característiques i un dels únics que existeixen a tot el món focalitzat exclusivament a fomentar la investigació sobre les hemopaties malignes. El projecte es divideix en dos campus: a l'edifici de Badalona s'ha de sumar la secció que estarà situada a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Pel que fa al futur edifici de Can Ruti, tindrà una superfície construïda de 6.970 m² i s'emplaçarà al costat de Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer, amb el qual compartirà part de la infraestructura de recerca. El programa funcional inclou espais per als serveis científics i una àrea pública amb auditori.

La Fundació Josep Carreras ha previst que la implantació de l'Institut suposarà una inversió de 25.700.000 euros i la incorporació d'un equip de 100 persones, amb 45 investigadors. L'actuació suposarà un nou lideratge en l'àmbit nacional i internacional en els camps de l'hematologia clínica i de laboratori, així com en genètica molecular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.