Salut

S'amplia el biobanc de l'hospital Joan XXIII

El director de la unitat reconeix que els faltaven estris i espai

L'hospital Joan XXIII de Tarragona disposa d'un nou espai de 175 metres quadrats per al biobanc, una unitat on s'analitzen mostres biològiques humanes –de pacients o de donants– amb l'objectiu de conèixer a fons l'origen i l'evolució de les malalties, així com avançar en el seu diagnòstic i el tractament, per millorar la qualitat de vida de la població. Les instal·lacions on s'ha situat aquesta especialitat estan repartides en diferents compartiments, com ara dos laboratoris; una àrea on hi ha els congeladors; una altra on s'estudia el comportament dels organismes a baixes temperatures, i, finalment, un despatx de coordinació.

El director del biobanc, Joan Josep Sirvent, va recordar que aquesta unitat fa anys que funciona però va reconèixer que tenia mancances “tant d'espai com d'utillatge”. A banda, pel que fa a la seva activitat, va assenyalar que “s'hi processen unes 1.300 mostres tant dels serveis de l'hospital Joan XXIII, com també d'altres centres sanitaris catalans amb els quals col·labora”.

Per ampliar la unitat, es va demanar entrar a formar part de la Xarxa Nacional de Biobancs en una convocatòria pública de l'Institut de Salut Carlos III, que va tenir lloc el 2009 i que es va resoldre positivament per a l'hospital tarragoní. L'impuls d'aquestes millores va motivar l'equip a enfrontar nous reptes, com ara presentar-se com a seu del segon Congrés de la Xarxa Nacional de Biobancs. La proposta ha estat seleccionada i, per tant, el Joan XXIII organitzarà l'esdeveniment els propers dies 20 i 21 d'octubre, en què s'espera l'assistència de 300 professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.