Salut

Viladecans

L'hospital dels embolics

CiU acusa el PSC d'electoralista per exigir que no s'aturi l'ampliació de l'hospital de Viladecans

Amb tot, els convergents reclamen que es faci l'obra

Els convergents demanen la realització d'unes obres que depenen del seu partit

Un dia, un regidor de CiU signa una moció amb el PSC per reclamar a la Generalitat que no aturi l'ampliació de l'hospital de Viladecans. L'endemà, aquest mateix regidor es posa davant de les càmeres per acusar els socialistes de fer electoralisme amb una notícia no confirmada, la de la suspensió d'aquesta ampliació. Això no treu que aquest regidor demani unes obres que depenen del seu partit i que acusi de falta de diàleg els alcaldes que han demanat una reunió amb el conseller de Salut de la qual encara no tenen notícia.

Regidors i diputats de CiU, encapçalats per Josep Maria Llop, van assegurar que en sis anys el PSC no ha fet res per ampliar l'hospital. “Ara, un conjunt d'informacions periodístiques”, en referència a un article publicat per El País, “parlen de retallades, i estem sorpresos perquè no hi ha res decidit”. Segons el diputat, els alcaldes de Gavà, Viladecans i Castelldefels han alimentat aquest rumor amb una intenció “electoralista, fent mocions quan en sis anys ningú ha reclamat aquest hospital”. El que no va dir Llop és que, el dia anterior, CiU va donar suport a mocions presentades als plens de Castelldefels i Viladecans, en què els partits van demanar, de forma unànime, que no s'aturi l'ampliació de l'hospital. A Gavà, en canvi, ni CiU ni el PP van donar suport a una moció semblant. Llop, a més, va acusar els alcaldes de practicar una política “de pancarta i no de diàleg amb el departament” quan els alcaldes van demanar una entrevista amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, fa dues setmanes per parlar de l'hospital i encara no tenen resposta. Finalment, els convergents van llegir un manifest, en què reclamaven l'ampliació per atendre les necessitats de les seves poblacions i es van comprometre “a fer totes les accions polítiques perquè aquesta infraestructura sanitària es construeixi”.

Tot plegat ha sorprès Joaquim Balsera, Carles Ruiz i Joan Sau, els alcaldes socialistes de Gavà, Viladecans i Castelldefels. Balsera va demanar al regidor convergent Ramon Castellano que “estigui del costat del seu alcalde i no del seu partit”, mentre que Ruiz va dir que “electoralisme és un llenguatge que sobra”. L'alcalde de Viladecans va explicar que ja s'han gastat 11 milions a expropiar terrenys i redactar el projecte, i es va mostrar confiat que el conseller “tingui prou sentit comú i ho tiri endavant”. Tant aquest alcalde com el de Castelldefels es van mostrar astorats pel fet que Carles Lozano i Anna Maria Pérez, regidors convergents dels respectius ajuntaments, signessin dijous mocions amb la resta de grups per l'endemà acusar el PSC d'electoralisme. “Les coses es poden intentar desvirtuar”, va reflexionar Sau. A tot això, el Departament de Salut defensa que fins que no es presentin els pressupostos, cap al maig, no se sabrà “quines obres es prioritzen”. “Perquè no qüestionem la idoneïtat de cap d'elles”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.