Salut

Salut

Millora en el diagnòstic del càncer de pròstata

La investigadora de la UdG Ariadna Sarrats ha detectat unes alteracions en glicoproteïnes de la sang –proteïnes unides a cadenes de sucre– que podrien permetre diferenciar un càncer de pròstata d'una hiperplàsia benigna prostàtica. Actualment, l'única manera eficaç i segura per distingir les dues malalties és mitjançant una biòpsia de la pròstata. Aquest és un procediment molest i incòmode per al pacient i, a més, cal tenir en compte que aquests proves s'han de realitzar amb una certa periodicitat si no s'obté un diagnòstic clar. En un futur, el desenvolupament d'un mètode d'anàlisi més ràpid i econòmic basat en l'estudi de Sarrats podria fer més precís el diagnòstic d'aquest tipus de tumor. I és que per tal de reduir la mortalitat del càncer és molt important diagnosticar-lo en estadis inicials, i per tant, és fonamental disposar de marcadors tumorals adequats.

Ariadna Sarrats (Girona, 1982) es va llicenciar en farmàcia a la Universitat de Barcelona. L'any 2005 va començar els estudis de doctorat sota la direcció de la doctora Rosa Peracaula i recentment ha defensat la seva tesi doctoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.