Salut

Garcia Prieto ja és gerent de l'ICS al web de sanitat

L'ICS demana permís a l'alcalde de Valls per contractar el gerent del Pius

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha sol·licitat a l'Ajuntament de Valls i al consell d'administració del Pius Hospital que el gerent d'aquest centre hospitalari, Julio Garcia Prieto, pugui col·laborar amb l'ICS, un cop les gerències territorials del Camp de Tarragona i terres de l'Ebre d'aquest òrgan sanitari ja han estat unificades. De fet, el pas ja està fet i, segons van confirmar fonts de l'ICS a El Punt, a Julio Garcia Prieto li ha estat encarregada la feina d'elaborar un estudi que servirà per revisar el model organitzatiu sanitari a les comarques de Tarragona i per fer noves propostes de funcionament de l'ICS. Segons les mateixes fonts, Julio Garcia Prieto, que ha assegurat a aquest rotatiu que és i continuarà sent en el futur i a tots els efectes gerent del Pius Hospital, invertirà entre dos i tres mesos a enllestir l'estudi. Mentrestant, l'ICS assegura que durant aquest període no designarà cap gerent a la gerència territorial de Tarragona. D'altra banda l'alcalde de Valls, Albert Batet, explicava que els representants de l'ICS li havien proposat de fer un conveni de col·laboració per “poder millorar la gestió, l'eficiència i la qualitat sanitària buscant aliances i estratègies”. Altres fonts consultades per aquesta redacció han assegurat que l'ICS va proposar a Garcia Prieto el càrrec de gerent, però que no ho hauria acceptat per suposades pressions del mateix alcalde. Batet sembla que no hauria vist de bon ull que l'actual gerent deixés el centre en un moment delicat com aquest de retallades pressupostàries i en què el comitè d'empresa no accepta moltes de les propostes d'austeritat que la direcció del Pius Hospital ha posat damunt la taula.

Paral·lelament, el director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Albert Gómez, va afirmar ahir al vespre que encara no estava del tot confirmada la possible unificació de la gerència territorial de l'ICS del Camp de Tarragona amb la de les Terres de l'Ebre. Segons va aclarir Gómez, l'ICS és “una empresa proveïdora” que decideix les seves quotes directives, i que després informa el govern català dels canvis. En aquest sentit, va assenyalar que des de la Delegació del Govern a l'Ebre no s'ha fet cap gestió per mantenir l'estructura actual, ja que això seria com si l'exe-cutiu volgués interferir en els criteris de Sagessa a l'hora de nomenar els seus càrrecs. D'altra banda, mentre que dimarts, al web de la Generalitat, encara apareixia Roger Pla com a gerent territorial de l'ICS a les Terres de l'Ebre, amb dos directors adjunts, ahir al vespre ja apareixia Julio Garcia Prieto com a únic gerent per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Garcia Prieto és gerent del Pius Hospital de Valls, i abans del 2005 també va ser director gerent de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.