Salut

badalona

Professionals de Can Ruti auguren un estiu “molt dur” per les retallades

Denuncien els efectes de les mesures d'estalvi que estudia aplicar la Generalitat, com ara la reducció de personal i el tancament d'alguns serveis

Per segon dimecres consecutiu, prop de dos cents professionals que treballen a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona van fer sentir la seva veu en contra de la retallada que la Generalitat està estudiant pels centres sanitaris d'arreu de Catalunya. A diferència del dimecres passat, la concentració d'ahir va anar més enllà i va completar-se amb una manifestació per l'entorn de l'hospital. Una desfilada plena de crítiques a l'actual conseller de Salut, Boi Ruiz, i en defensa de la sanitat pública.

En aquesta línia, representants de la junta de personal de Can Ruti, com Vicky Serrano (CCOO), van tornar a denunciar els efectes que, segons diuen, ja s'estan notant en el dia a dia del centre, tot i que la Generalitat encara ha d'aprovar el pla de xoc per contenir la despesa presentat per la gerència del centre. “Algunes operacions ja han estat desconvocades i no s'han pogut oferir als pacients altres dates per ser intervinguts. La planta de traumatologia està mig tancada i, quan ho estigui del tot, els pacients seran distribuïts en altres àrees”, va explicar abans de confirmar que aquests dies ja s'han deixat de renovar els contractes d'alguns professionals. “Tothom està desorientat i intranquil”, va dir la representant sindical, convençuda que les conseqüències de la retallada –de la qual encara es desconeix el seu abast final– es veuran de ple a partir del juny. “Serà un estiu molt dur. S'haurà de treballar amb menys personal i oferint menys servei”, va dir Serrano, abans de preguntar-se “què farem” si, com els ha arribat, “les urgències de l'hospital municipal tanquen i tot se centralitza aquí”. Fa uns dies es va saber que la Generalitat vol que l'hospital municipal retalli un 8% el seu pressupost.

LA FRASE

És impossible que el pressupost es retalli un 10%. Serà un caos al centre i la mort de la sanitat pública
Vicky Serrano
membre de la junta de personal de l'hospital de can ruti

El Guttmann tampoc se salva de la tisorada

J.G.N.

Tot i que se'ls va impedir l'entrada, la manifestació dels treballadors de Can Ruti va arribar a l'Institut Guttmann. Aquest centre sanitari reconegut internacionalment tampoc se salva de la retallada, ja que la seva gerència ja ha hagut d'enviar al Departament de Salut el seu propi pla de contenció de la despesa, les propostes del qual encara no han transcendit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.