Salut

badalona

Les retallades deixen Can Ruti sense planta de traumatologia

eficiència És una de les mesures presentades als sindicats d'un pla per “millorar l'eficàcia” al centre reduint despeses com vol la Generalitat incertesa Cap anunci, ara per ara, de xifres d'estalvi o d'acomiadament de personal

Els sindicats feia uns quants dies que ho advertien i l'han encertat. La tercera planta de l'hospital Germans Trias i Pujol, on està situada l'àrea de traumatologia, ha estat sacrificada com a resposta a la intenció del govern de la Generalitat de reduir la despesa pública. Després que a poc a poc vagin transcendint les mesures que cada hospital català es veurà obligat a adoptar per estalviar, els sindicats presents en la junta de personal de l'hospital de Can Ruti van forçar ahir una reunió amb la gerència del centre per saber quines mesures es poden arribar a aplicar en aquest centre badaloní, a causa de la incertesa que regna sobre els treballadors.

Així, i segons el sindicat UGT, la direcció de l'hospital va presentar-los un “pla de millora d'eficiència”, unes quantes mesures –i no pas el pla de xoc que s'espera– que preveuen el tancament total del servei de traumatologia –fins ara només funcionava la meitat, 28 llits– i el tancament d'una sala d'operacions de tarda –en marxa des de fa un any i mig; ara es reduiran a quatre el nombre de sales d'operacions en servei en aquesta hora del dia–. Pel que fa a traumatologia, fonts de la direcció del centre van matisar que el tancament es durà a terme per Setmana Santa, tot i que no van precisar si es reprendrà l'activitat passades aquestes dates. El pla, segons la UGT, també insta a donar d'alta els malalts mig dia abans, de mitjana, que fins ara; a estalviar en farmàcia, i a procurar reduir el consum elèctric a les àrees administratives i de serveis. En canvi, pel que fa a la unitat cardíaca, continuarà oberta la sala d'operacions de matins.

Avantsala del més greu

Per Francisco Garrigó, membre de la junta de personal en representació de la UGT, les mesures proposades poden ser l'avantsala d'altres de “més greus”. “Amb aquestes accions pararan el cop i garantiran les contractacions fins al juny, però no se'ns ha aportat cap dada ni cap pressupost per al 2011”, va dir ahir Garrigó, abans de posar en dubte que l'activitat al centre es desenvolupi amb normalitat i sense incrementar les llistes d'espera. “Diuen que tenen llits buits en altres unitats per ingressar els pacients de traumatologia, però si tanca la unitat creiem que sobrarà personal”, hi va afegir. Tot i reconèixer que el tancament d'unitats com aquesta “ja s'ha produït alguna vegada” i no ha suposat “cap daltabaix”, els sindicats han convocat per dilluns que ve una assemblea i una concentració per tornar a rebutjar les retallades en la sanitat pública. Per la seva banda, la direcció del centre no va valorar les mesures, en espera que la Generalitat les faci oficials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.