Salut

badalona

Can Ruti pressiona contra la retallada i vol un tracte “just”

Els treballadors es concentren per tercera vegada contra el pla d'estalvi sanitari que està plantejant la Generalitat

Els sindicats lamenten que Salut “ignora” que “fa molt” que estan fent “més amb menys recursos”

Confien que la “unitat” laboral forçarà el govern a repensar la tisorada

Per tercera vegada en menys de dues setmanes els treballadors de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona es van tornar a concentrar ahir al vestíbul del centre i van manifestar-se amb una exigència clara: que el Departament de Salut de la Generalitat reconsideri el pla d'ajustament de la despesa que ha ordenat aplicar als hospitals catalans. En la protesta d'ahir, una mica més multitudinària que les dues anteriors, els membres de la junta de personal de Can Ruti van informar els treballadors d'algunes de les mesures d'estalvi comunicades divendres passat per la direcció de l'hospital, com ara tancar la planta de traumatologia, suprimir una sala d'operacions a la tarda i contenir la despesa farmacèutica.

Malgrat que, segons denuncien els sindicats, encara es desconeixen les mesures i les quantitats que hauria d'estalviar en el pla de xoc l'hospital badaloní, alguns sindicats com ara CCOO van mostrar-se esperançats que la “pressió i la unitat” que estan demostrant els treballadors aquests dies serveixin perquè Salut “s'ho repensi”, segons Vicky Serrano, membre de la junta de personal per CCOO. “L'únic que podem fer per ara és interpretar o suposar si amb les mesures que se'ns van dir divendres n'hi haurà prou o si hi haurà més retallades, perquè encara no se'ns ha informat clarament. Som l'únic hospital que encara no sap com li afectarà l'ajust, i això està causant incertesa en el personal i en l'usuari”, va explicar Serrano abans d'expressar un dels principals laments dels professionals en la jornada de protesta d'ahir: que l'executiu català “no sàpiga” que ja fa temps que a Can Ruti i a la resta d'hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'està fent “una bona gestió per fer més feina amb menys recursos”.

Segons ella, tant CCOO com la resta de sindicats coincideixen en demanar un tracte “just” per a Can Ruti. “No es pot demanar el mateix esforç a cada centre, perquè cada hospital té la seva capacitat i la seva casuística. Can Ruti, per exemple, té la meitat d'empleats que Vall d'Hebron i Bellvitge”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.