Salut

salut

Protesta el dia 28 a Girona en contra de la tisorada

Els hospitals de la xarxa pública de la demarcació i els CAP convoquen una gran concentració oberta a tots els ciutadans

Els treballadors de la sanitat decideixen posar-se braçals negres

Membres dels comitès dels diferents hospitals i dels centres d'atenció primària de les comarques gironines van acordar ahir, en una reunió a l'hospital Josep Trueta de Girona, convocar per al dia 28, a les 6 de la tarda, una gran concentració davant de l'edifici de la Generalitat per protestar per les retallades que el govern català té previst d'aplicar a la sanitat pública. L'acord es va prendre per majoria de la cinquantena de representants dels comitès i juntes de personal de l'hospital Trueta, dels hospitals comarcals i dels CAP. Un dels objectius que es persegueix amb aquesta concentració, que és oberta a tothom i que es donarà a conèixer a associacions de veïns, de comerciants i de consumidors, entre d'altres, a través d'un manifest conjunt, és aconseguir conscienciar els usuaris de la sanitat pública dels efectes directes que tindran les retallades: la davallada i/o supressió de serveis i la baixada de la qualitat assistencial. I és que, segons es va subratllar ahir, la gent del carrer no és encara prou conscient de les repercussions que les retallades tindran en els serveis sanitaris.

En la reunió, els delegats sindicals van descartar la possibilitat d'emprendre alguna acció com ara tallar l'AP-7 pels voltants de Setmana Santa justament per evitar causar molèsties als usuaris. “Ens toca sumar la nostra sinergia amb la del usuaris i no fer-los emprenyar”, va manifestar una representant dels treballadors del servei del transport sanitari.

La concentració estarà presidida per una pancarta de 12 metres, en què es llegirà ”La salut no pot partir retallades” i el personal sanitari anirà vestit amb bates blanques i braçals negres. De fet, i pel que fa als braçals, en la reunió d'ahir a la tarda també es va decidir que, a partir d'avui, i continuant l'exemple iniciat per l'hospital de Campdevànol, es recomanarà a tot els treballadors dels centres hospitalaris i també dels CAP que portin braçals negres com a símbol de la concentració del dia 28. “La gent, quan et veu amb el braçal negre, pregunta per què el portes i és una molt bona oportunitat per explicar el que passarà amb la tisorada”, va indicar una delegada sindical de l'hospital de Campdevànol. En la trobada, també es va decidir que, des dels centres, es reparteixi el manifest conjunt entre els usuaris.

Per a la manifestació de dijous a Barcelona, des dels hospitals s'han començat a organitzar autocars per assistir-hi. De moment, en sortiran de l'hospital de Blanes i també del Santa Caterina de Salt.

LA XIFRA

12
Els metres de llargària que tindrà la pancarta que presidirà la concentració del dia 28.

Concentració al Santa Caterina

Un centenar de delegats sindicals i treballadors van participar ahir al matí en la primera concentració de quinze minuts convocada davant de l'hospital Santa Caterina i que va aplegar representants dels comitès de l'hospital, de la xarxa de salut mental i dels centres d'atenció primària que gestiona l'Institut d'Assistència Sanitària. L'IAS té previst de tancar una unitat de psicogeriatria, que afectarà 38 usuaris; la unitat de patologia dual durant els tres mesos d'estiu (6 usuaris), i després de l'estiu es procedirà al tancament de la unitat de desintoxicació (4 usuaris). Els sindicats van denunciar que, a la tarda, van rebre una trucada del gerent de l'IAS perquè treiessin les pancartes per ordres directes de la conselleria de Salut, adduint que aquestes donen una mala imatge a l'empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.