Salut

MONTCADA I REIXAC

Cinquena manifestació per l'hospital Ernest Lluch

Per primer cop, hi participen l'alcaldessa i l'exalcalde de Cerdanyola

A la cinquena manifestació que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública organitza per reclamar la construcció de l'hospital comarcal Ernest Lluch –en uns terrenys de Montcada– hi van participar per primer cop l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona (PSC), i l'exalcalde, Toni Morral (ICV-EUiA). Tots dos, però, només hi van prendre part pels carrers de Cerdanyola. A la protesta també hi va participar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC), que ja va assistir a l'última –feta el novembre del 2010–, i diversos regidors dels tres municipis.

A la marxa hi van concórrer unes 350 persones, amb l'objectiu de reclamar la construcció de l'hospital promès el 2004, que havia d'estar en funcionament el 2010. Els manifestants van reclamar la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz, i que no es privatitzi ni la titularitat ni la gestió del centre sanitari. En arribar als terrenys de l'hospital, el portaveu de la plataforma, Ignacio Barquín, va carregar contra els polítics “que vénen perquè hi ha eleccions”, alhora que els reclamava que treballin per un pacte comarcal per la salut. La plataforma també va demanar a Parralejo que forci una altra reunió amb Ruiz, petició a la qual va accedir l'alcalde de Ripollet, tot i que va avançar la dificultat que suposarà aconseguir-ho.

El conseller va anunciar el març passat que el projecte s'ajorna, com a mínim, fins al 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.