Salut

valls

sanitat

Una mare impulsa una campanya a Valls contra les retallades a la sanitat

Al seu fill de 2 anys, afectat greument per bronquitis, l'havien d'operar al Pius Hospital, però no ho podran fer ni a Valls ni en cap altre centre del país

Mariana Cobos, una mare de família de Valls, ha impulsat una campanya contra les retallades que el govern té previst aplicar a la sanitat pública. Cobos ha començat a recollir signatures en diferents punts de la ciutat perquè no vol que els ciutadans es trobin amb la seva mateixa situació. “El meu fill de dos anys té entre 6 i 7 atacs de bronquitis a l'any i estava en llista d'espera al Pius Hospital perquè l'han d'operar de les amígdales i els carnots, però ja m'han dit que no saben quan podran fer-li la intervenció”, diu Mariana Cobos. Al seu fill petit li havien de practicar unes analítiques abans de l'operació, però ahir, des del servei d'admissions li van recomanar que de moment no fes aquestes proves al nen. “Després, em vaig adreçar al metge especialista i em va dir que sí que li hauria de fer les analítiques, però em va explicar que, tot i estar en llista d'espera, no sabia quan podria operar el meu fill perquè les sales d'operacions es tancaran el dia 1 de juny i no es tornaran a obrir fins al novembre”. La mare ha estat informada que el seu fill tampoc no podrà ser operat a cap altre centre de Catalunya “a causa de les retallades que s'estan fent a la sanitat pública”, diu Mariana Cobos. L'artífex de la campanya desconeixia que a les sales d'operacions del Pius Hospital s'hi han de fer obres, però troba “injust” que una manera de reduir l'activitat i retallar el pressupost “sigui tancar les sales d'operacions sense un pla alternatiu”. Cobos, que té dos fills més grans, assegura que ha emprès la iniciativa no pas per solucionar l'operació que li han de fer al seu fill sinó perquè considera que ja és hora que la ciutadania també digui “prou” a les retallades: “Es pot retallar en molts àmbits, però no en el de sanitat, ja que és una necessitat bàsica. Crec que primer els polítics s'haurien de rebaixar el sou i d'això encara no n'hem sentit a dir res”, diu Mariana Cobos, que també ha presentat un full de reclamacions al servei d'atenció al client del Pius Hospital, i convida tothom a adherir-se a la seva campanya, que ja ha començat a arribar a establiments comercials.

Recollida de signatures en establiments

A.E.

Mariana Cobos i el seu petit equip han començat a distribuir els fulls a través dels quals els ciutadans poden adherir-se a la campanya en diversos centres comercials, establiments i en centres de secundària perquè els pares dels alumnes també hi puguin dir la seva. Cobos convida tothom a col·laborar signant o repartint els fulls contra la retallada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.