Salut

salut

El gerent del Trueta demana el desallotjament

La direcció proposa fer un estudi sobre l'encavalcament de torns, però els sindicats ho troben insuficient

La junta de personal ha plantat tendes de campanya a l'exterior del centre

El gerent de l'hospital Josep Trueta de Girona, Rafael Gràcia, va demanar ahir als treballadors que des de dijous al vespre ocupen el vestíbul del centre que desallotgin les instal·lacions, però el personal es resisteix i manté la protesta. Durant el camp de setmana van instal·lar quatre tendres de campanya a l'exterior, la més grossa de les quals simbolitza la gerència i tots els càrrecs directius de l'hospital, i les altres tres, més petites, els serveis que resultaran afectats per les retallades: urgències, consultes externes i sales d'operacions. Ahir, a les 4 de la tarda, hi ha haver una reunió entre els representants de la junta de personal i la direcció per parlar del tema que els manté enfrontats: la supressió de l'encavalcament de torns. Segons fonts sindicals, la direcció d'infermeria va reconèixer que l'encavalcament de torns –concepte que fa referència a l'allargament de l'horari laboral que infermeres i zeladors fan per intercanviar informació sobre els pacients– és una qüestió assistencial i va proposar dur a terme un estudi amb l'objectiu de valorar exactament en quines àrees és necessari. Tot i reconèixer que això “és un primer pas”, els sindicats consideren que la resposta és insuficient i van decidir continuar amb la tancada. Per avui, s'ha convocat una assemblea de treballadors, i per demà, una altra concentració davant del centre hospitalari. La gerència del Trueta sosté que s'està negociant i eludeix fer cap més declaració. La junta de personal argumenta que en lloc d'eliminar l'encavalcament de torns –mesura que afectaria 15 llocs de treball eventuals– la direcció hauria d'optar per aprimar l'estructura directiva.

LA XIFRA

500.000
euros
que la direcció es vol estalviar amb la supressió de l'encavalcament de torns i que equivalen a 3 càrrecs.

Una tancada amenitzada per un vídeo

El vestíbul del Trueta és ple de rètols contra el gerent, Rafael Gràcia –en un es llegeix “Gràcia + Boi = desgràcia”–, i els usuaris que passen per allà poden veure, en una pantalla improvisada amb un llençol, una part del darrer programa de Polònia en què s'ironitza sobre el conseller de Salut, Boi Ruiz. Durant tot el dia d'ahir van circular rumors sobre un possible desallotjament a la força. A l'hora de tancar aquesta edició, no s'havia produït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.