Salut

salut

La tisorada sanitària ja afecta els usuaris gironins

La junta de personal del Trueta manté que el temps d'espera per operar-se està augmentant perquè no es deriven intervencions a centres concertats

Atenen queixes en una oficina

Tots els sindicats que formen part de la junta de personal de l'hospital Josep Trueta de Girona –CCOO, CATAC-CTS, SATSE, Metges de Catalunya i SAE– han denunciat que la tisorada sanitària s'ha començat a deixar sentir entre els usuaris, sobretot entre els que estan pendents d'una intervenció quirúrgica. La presidenta de la junta de personal, Àngels Rodríguez, va explicar ahir que les sales d'operacions han deixat de funcionar a les tardes i també s'han suspès les intervencions de caràcter lleu que es feien, per derivació, a la clínica Girona i a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, de manera que tot plegat està provocant un allargament de les llistes d'espera al Trueta.

El director dels serveis territorials de Salut, Joaquim Casanovas, va negar que els acords de col·laboració amb clínica Girona i la Salus de Banyoles per a la derivació d'operacions lleus s'hagin suspès i va assegurar que en el conjunt de la regió sanitària durant el primer quadrimestre de l'any s'han fet un nombre d'operacions lleugerament superior al del mateix període de l'any passat. I que la previsió per aquest any és arribar, com a mínim, al mateix nombre d'intervencions assolit el 2010 al conjunt de la regió sanitària, que va ser de 35.0000.

Una seixantena de treballadors dels hospitals de Girona i Salt es van concentrar davant de la seu de la Generalitat per protestar per les retallades. I des d'ahir la junta de personal té muntada, al vestíbul de l'hospital, una oficina per atendre els usuaris afectats per les retallades. Es posarà a disposició dels usuaris uns fulls de queixa que remetran a l'ICS i Salut. Per la seva part, representants sindicals de l'hospital Santa Caterina de Salt van denunciar que a partir de l'1 de juny es tancarà una unitat del sociosanitari que afectarà 42 treballadors i obligarà a recol·locar pacients. A més, la direcció ja té a punt el pla de tancament de les sales d'operacions.

Nerviosisme entre els pacients

Els representants sindicals del Trueta van explicar que s'han començat a donar situacions de nerviosisme entre els pacients afectats per l'anul·lació o l'ajornament de les operacions. Segons les mateixes fonts, aquesta crispació s'ha traduït, en un cas concret, en l'agressió física d'un usuari a una infermera del centre hospitalari. La junta de personal tem que amb les retallades aquest tipus d'agressions vagin augmentant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.