Salut

SALUT

Mútua Terrassa comença la retallada tancant tres plantes i tres CAP a l'estiu

Els contractes eventuals no es renovaran i s'eliminaran els cinc minuts entre torns

L'empresa informarà demà del nombre d'empleats afectats

Mútua Terrassa ha tancat la planta número dotze de manera indefinida. Es tracta d'una de les mesures per respondre a un primer bloc de retallades que corresponen a 5,2 milions d'euros. La direcció del grup va demanar col·laboració al comitè d'empresa i als delegats sindicals per dur a terme aquestes primeres accions. Mútua encara no sap amb exactitud de quina manera afectarà la retallada del pressupost del Servei Català de la Salut, però va calcular que podria ser d'un volum d'uns 15 milions d'euros.

Tancant la planta 12 hi haurà 35 llits menys, de dues especialitats i d'urgències. Aquesta mesura s'afegeix a la que s'acostuma a adoptar cada estiu per raons organitzatives, que consisteix a tancar la planta 10, la de pediatria, i mitja planta d'hospitalització. Així mateix, l'ajust inclou tancar durant l'agost el CAP Terrassa Sud, el CAP Terrassa Oest i el CAP Valldoreix. D'aquesta manera, l'activitat es concentrarà en els que queden oberts. Els sindicats temen que aquests tancaments temporals siguin indefinits. A més, serveis com les extraccions a consultes externes es reduiran a dos dies.

La plantilla afectada per aquesta retallada s'haurà de reubicar, amb canvis en els horaris i les condicions laborals. Demà l'empresa informarà el sindicat del nombre de persones afectades per aquestes mesures.

Els contractes eventuals tampoc no es renovaran. Les places vacants d'aquests contractes eventuals es redistribuiran amb el personal amb contracte fix.

En últim lloc, s'eliminaran els cinc minuts d'encavalcament que hi ha a cada torn perquè el personal faci el traspàs d'informació dels malalts. Aquests cinc minuts equivalen a dos dies més de treball.

LA XIFRA

5,2
milions d'euros
és la xifra que Mútua pretén reduir aplicant el primer bloc de mesures d'acord amb els sindicats

No es descarta acomiadar treballadors

La direcció de l'empresa ha convocat els delegats sindicals dilluns que ve per parlar del segon bloc de retallades que implica una reducció de 10 milions d'euros. Els sindicats no descarten que Mútua Terrassa els plantegi des de reducció del sou a fins a l'aplicació d'expedients de regulació d'ocupació (ERO), suspensió temporal o fins i tot acomiadaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.