Salut

societat

Els metges, indignats ambl'ordre ministerial

Per jubilar-se anticipadament i poder continuar treballant al sector privat els facultatius han d'haver estat cotitzant des d'abans de l'1 del gener del 1967

Els metges gironins que es veuen afectats per l'ordre ministerial que declara que a partir de l'1 de juliol serà incompatible el cobrament de la pensió i l'exercici de la professió per compte propi estan, a més de desconcertats, força indignats. Així es va posar de manifest en la sessió informativa que es va celebrar ahir al centre cultural La Mercè de Girona, per iniciativa del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), i a la qual van assistir una vintena de col·legiats. I és que, segons va explicar l'assessora laboral del COMG, Ester del Moral, aquells metges que vulguin jubilar-se de manera anticipada (abans dels 65 anys) han d'haver estat cotitzant des d'abans de l'1 de gener del 1967, situació en la qual es troben molt pocs facultatius. I, a més, el fet que l'ordre entri en vigor l'1 de juliol deixa molt poc marge de temps perquè els metges puguin fer alguna cosa. El COMG té previst impugnar l'ordre, de manera conjunta amb el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

LA DATA

1.7.2007
Entra en vigor
l'ordre per mitjà de la qual és incompatible cobrar la jubilació i treballar al sector privat.

Marxen alguns veterans del Trueta

Des que l'ordre ministerial es va publicar al BOE, el dia 26 de maig, alguns metges gironins ja s'han jubilat. Entre aquests, quatre metges veterans de l'hospital Josep Trueta de Girona, com ara el director clínic de medicina interna i el cap de servei de l'especialitat de malalties vasculars. Per tal de cobrir la plaça vacant de la direcció clínica de medicina interna, l'ICS ja ha convocat un concurs per cobrir-la en el termini d'una setmana. La presidenta de la junta de personal, Maria Àngels Rodríguez, de CCOO, va lamentar ahir que, en època de retallades, es busqui una persona per ocupar un càrrec que, segons la seva opinió, és totalment prescindible tenint en compte que la unitat de medicina interna quedarà, a partir del 15 de juny, amb només deu llits a causa justament de la tisorada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.