Salut

salut

Primer ERO forçat per la retallada sanitària

Trenta-vuit empleats de l'hospital Plató de Barcelona no tornaran, a partir d'avui, al seu lloc de treball, després que la conselleria d'Empresa i Ocupació aprovés ahir l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la direcció del centre concertat. Es tracta del primer ERO que es du a terme en el sector sanitari des que van començar les retallades econòmiques al sector.

Tot i que d'entrada la direcció pretenia prescindir d'una cinquantena d'empleats, finalment es va pactar amb el comitè d'empresa limitar a 38 el nombre d'acomiadaments, que afecten metges, infermeres, auxiliars i personal administratiu. L'empresa –que a partir d'ara disposarà d'una plantilla d'uns 420 treballadors– s'ha compromès a tenir en compte els damnificats per l'ERO quan calgui contractar personal eventual.

D'altra banda, la direcció de l'hospital Joan XXIII de Tarragona també va confirmar ahir al comitè d'empresa que renovarà prop del 75% dels contractes eventuals que expiren a final de mes.

Menys guàrdies a Girona

El sindicat Metges de Catalunya va denunciar ahir que la direcció de l'hospital Josep Trueta de Girona ha decidit suprimir les guàrdies nocturnes d'oftalmologia i otorinolaringologia de manera “unilateral”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.