Salut

salut

La mala salut mental porta exfumadors a recaure

La tesi doctoral de l'investigador de la UdG Armand Grau destaca també que la sensació de trobar-se físicament pitjor és el que indueix molts fumadors a deixar l'hàbit tabàquic

La sensació d'empitjorament en la qualitat de vida indueix els fumadors a deixar de fumar i la mala salut mental afavoreix la recaiguda entre els exfumadors. Aquests són alguns dels resultats de la tesi doctoral sobre els hàbits relacionats amb el tabac realitzada per l'investigador de la Universitat de Girona Armand Grau.

En la seva tesi, que divendres va llegir a la UdG, Grau demostra científicament que els fumadors tenen una reducció en les expectatives de vida i solen viure els anys de supervivència amb pitjors condicions subjectives de salut. En la tesi Avaluació evolutiva de la salut percebuda segons les etapes del canvi de model transteòric en el tabaquisme, Grau valora la qualitat de vida relacionada amb la salut mitjançant un qüestionari dut a terme entre fumadors de tabac en les diferents etapes de la vida.

En l'estudi, l'investigador va observar que els fumadors tenen pitjor qualitat de vida i menys satisfacció amb la vida que els exfumadors. En canvi, en el transcurs del procés d'abandonament de consum de tabac, milloren les percepcions de salut tant del component físic com del component mental. D'altra banda, i d'acord amb les conclusions de la tesi, la recaiguda en el consum de tabac s'associa a un empitjorament en les dimensions de vitalitat i salut mental de les persones. Els problemes emocionals s'associen a les recaigudes.

Publicació dels resultats en revistes

Armand Grau (Montcada i Reixac, 1959) és metge especialitzat en medicina interna. La seva tesi doctoral ha estat dirigida per les doctores Sílvia Font-Mayolas i Maria Eugènia Gras, que formen part de l'Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida del departament de Psicologia de la Universitat de Girona. Alguns dels resultats de la tesi doctoral d'aquest investigador s'han publicat a la revista Intervención psicosocial i han estat comentats per la revista Lung. En la discussió sobre tabaquisme i qualitat de vida, altres investigadors han subratllat l'interès de considerar les diferències en la salut percebuda en les etapes de canvi dels fumadors. En estudis previs al de Grau, les comparacions que s'havien establert eren entre fumadors actius, antics fumadors i persones que no havien fumat mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.