Salut

SALUT

Mútua Terrassa prescindeix del servei de rehabilitació

Suspendrà el contracte durant un any dels fisioterapeutes i facultatius del CAP Rambla i de l'hospital

El 99% del personal dels serveis de rehabilitació de Mútua Terrassa tindrà suspès els contracte durant un any. L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va començar a tramitar ahir l'entitat penalitzarà tots els professionals fisioterapeutes i facultatius d'aquest servei. Sense aquests treballadors el servei de rehabilitació deixarà de tenir activitat al CAP Rambla i a l'hospital. D'aquest ERO, només en quedarà exempta la supervisora.

El comitè d'empresa sospita que darrera d'aquesta supressió del servei de rehabilitació hi ha la intenció de la direcció de l'entitat “d'externalitzar el servei” per estalviar-se'n la despesa. Amb tot, va alertar de la necessitat que un centre públic ofereixi aquest servei tenint en compte que molts usuaris són gent gran i amb problemes de mobilitat. El servei de rehabilitació de la mútua atén els pacients d'accidents vasculars cerebrals, malalties degeneratives, malalties inflamatòries, traumatismes cranioencefàlics, tumors intervinguts, hèrnies discals, fractures, artroplàsties de maluc, artroplàsties de genoll i insuficiència cardíaca, entre d'altres. El CAP Rambla va rebre 9.414 visites que es van traduir en 78.620 sessions de fisioteràpia. A l'hospital, 3.473 i es van fer 11.839 sessions; al sociosanitari hi va haver 1.625 visites i 12.633 sessions, i a consultes externes de l'hospital es van registrar 11.526 visites i 59.699 sessions.

11.000 firmes

Els treballadors de Mútua Terrassa es van concentrar dijous davant de l'ajuntament per protestar contra les retallades. Al consistori s'estava celebrant el ple municipal i per això hi va haver moments de tensió quan els 150 concentrats van intentar entrar de cop. Finalment, un grup va lliurar a l'alcalde de la ciutat, Pere Navarro, les 11.000 firmes contra les retallades.

11.000 firmes contra les retallades

Els treballadors de Mútua Terrassa es van concentrar dijous a la tarda davant de l'Ajuntament per protestar contra les retallades en sanitat després de saber que l'entitat havia presentat un ERO que afectarà 884 persones. Al consistori s'estava celebrant el ple municipal i per això va haver moments de tensió quan els 150 persones concentrades van intentar entrar de cop. Finalment, representants dels treballadors van poder assistir al ple i posteriorment van lliurar a l'alcalde de la ciutat, Pere Navarro, les 11.000 firmes de ciutadans de Terrassa en contra de les retallades. A la trobada, Navarro els va fer saber la seva oposició a aquestes mesures que estan aplicant Mútua i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.