Salut

Els treballadors de Mútua Terrassa s'oposen a l'ERO

REBUIG L'assemblea de la plantilla de l'entitat va rebutjar ahir negociar cap retallada més amb l'empresa i alguns van proposar convocar una vaga MIR Metges residents seran acomiadats si se'ls suspèn el contracte més de sis mesos

La plantilla de Mútua Terrassa va mostrar la seva oposició a l'expedient de regulació que ha presentat el grup i que afecta 884 persones. El comitè d'empresa va tenir ahir la primera reunió amb la direcció, en què es va avançar “ben poc”. Els representants dels treballadors van demanar més informació per desxifrar les dades i precisar quines són afectacions concretes de l'expedient. A més, es va acordar un calendari de reunions, que se celebraran dimecres i divendres.

Posteriorment, es va dur a terme l'assemblea en què els treballadors van mostrar el seu rebuig a l'expedient. A més, van expressar que no estaven disposats a negociar cap retallada més. Fins i tot es va expressar la possibilitat de convocar una vaga, tot i que aquesta opció no es va arribar a votar. Amb tot, una de les peticions és que es minimitzi tant com sigui possible les 140 suspensions de contracte.

MIR acomiadats

Un grup de metges interns residents (MIR) de Mútua Terrassa seran acomiadats. Malgrat que l'ERO que va presentar l'entitat afecta 884 treballadors amb la suspensió temporal de contracte i de reducció de jornada, fonts del comitè van explicar ahir que si s'aplica la llei almenys cinc MIR seran acomiadats. Aquests residents estan dins del paquet de 140 contractes suspesos durant un any.

L'article 11.1 del reial decret 1146/2006, que regula la relació laboral especial de residència, preveu que una de les causes de l'extinció del contracte del MIR és “la superació d'un període de sis mesos de suspensió de contracte motivada per força major temporal o causes econòmiques, tècniques organitzatives o de producció”. Per tant, com que la suspensió de contracte d'aquests metges residents superarà els sis mesos, s'extingirà el seu contracte. Fonts sindicals no valoren el nombre de metges residents afectats per aquesta mesura sinó el fet que no s'hagi tingut en compte aquesta marc legal i com afectarà els professionals. “Han ficat la pota fins al fons”, va indicar delegats sindicals.

Un miler de persones recorren la C-58

Un miler de persones es van tornar a manifestar ahir a Viladecavalls contra el tancament del CAP Ernest Lluch de Can Trias a l'agost i el setembre. Un cop més, l'alcalde, Carles Rodríguez, i els regidors de l'equip de govern i de l'oposició van estar presents a la protesta. Una pancarta amb el lema No al tancament del CAP encapçalava la manifestació, que es va desenvolupar amb tranquil·litat pels carrers de Can Trias fins que el gruix dels veïns van voler tallar la carretera C-58 com la setmana passada saltant-se el recorregut preestablert. Les autoritats, però, no ho van fer i van marxar. Un cop van tallar la carretera de manera espontània, els veïns van decidir recórrer C-58 fins a la sortida del Roc Blanc de Terrassa i tornar al CAP. L'acció va fer que els Mossos es despleguessin per desviar el trànsit i evitar el col·lapse.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.