Salut

terrassa

Salut tanca durant l'estiu 15 ambulatoris al Vallès i n'obre sis parcialment

Ahir van presentar les mesures en els governs territorials als ajuntaments

Altres canvis, com no obrir-los en dissabte, es mantindran passat l'estiu

Els ajuntaments de la comarca van conèixer dijous les intencions del Departament de Salut de tancar fins a 15 centres d'assistència primària (CAP) aquest estiu en diferents dates i d'obrir-ne sis més de forma parcial i amb horaris diversos. Les notificacions les van rebre en el transcurs de les reunions dels consells dels governs territorials de Salut i després que el Servei Català de la Salut les consensués amb l'Institut Català de la Salut, la Corporació Sanitària Parc Taulí, Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa amb l'objectiu de millorar l'eficàcia durant el període estival, quan hi ha una reducció del nombre de visites, segons explica el Departament de Salut. Els ajuntaments no han tingut ni vot ni veu en les decisions, tot i que aquests governs territorials es van crear per ordenar, prioritzar i coordinar conjuntament els recursos dels seus territoris de referència per garantir la prestació dels serveis sanitaris públics.

En concret tancaran les portes durant el període estival els CAP Lepant, Sud-Campoamor i el consultori de Poblenou, de Sabadell, els CAP Oest i el Sud, de Terrassa; els CAP Valldoreix i Les Planes, a Sant Cugat; el CAP Les Indianes i el consultori Can Sant Joan, a Montcada i Reixac; a més dels ambulatoris de La Florida de Santa Perpètua; el CAP Fontetes de Cerdanyola; el CAP Pinetons de Ripollet; el CAP Rosa dels Vents de Barberà; el CAP Sant Genís de Rubí i el CAP Ernest Lluch de Viladecavalls.

Estaran parcialment oberts de dilluns a divendres i aplicant diferents horaris –normalment oberts al matí– els CAP Est i Nord de Terrassa; el CAP La Serra de Sabadell; el CAP Castellbisbal; el CAP Matadepera i el CAP Sant Quirze.

Les mesures, però, també inclouen els tancaments de cap de setmana d'onze ambulatoris de Sabadell, a excepció dels de Ca n'Oriac i Sant Fèlix –una mesura que no només serà estacional i que es mantindrà passat l'estiu–; el CAP Pinetons de Ripollet; el CAP Rosa dels Vents de Barberà i el CAP Sant Quirze. Altres regulacions horàries afecten el tancament a les nits de sis ambulatoris més a la comarca.

Temors a Terrassa

D'altra banda, el govern de Terrassa va fer una valoració de la situació sanitària a la ciutat davant els possibles ERO anunciats per Mútua i el Consorci Sanitari. L'alcalde, Pere Navarro, va reiterar que l'Ajuntament no “té competències ni la responsabilitat” per gestionar les decisions de la Generalitat que no comparteixen, admetent que ajudaran en la mediació. Juntament amb el tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Manel Pérez, i el regidor de Salut, Antoni Salvadó, van expressar el seu temor que el nou govern vulgui privatitzar el sistema sanitari “amb l'excusa de l'estalvi”.

LA XIFRA

15
són els CAP
del total de 54 ambulatoris o consultoris del Vallès que no es veuen afectats per cap canvi d'horari.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.