Salut

JOSEP TRIAS FIGUERAS

DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS DE SALUT A GIRONA

“Lluitarem per la millor qualitat”

Josep Trias és des de divendres passat el nou director dels serveis territorials de Salut a Girona en substitució del doctor Joaquim Casanovas. Trias és llicenciat en medicina i cirurgia i diplomat en geriatria i direcció gerencial hospitalària. Ha estat, també, director de gestió dels centres sociosanitaris i socials de la CSMS i alcalde de Blanes.

El va sorprendre, el nomenament?

Sí. Dijous vam tenir el primer contacte i ja vam arribar a un acord. Estic molt content de la confiança que han dipositat en mi; és un repte molt important.

És un moment complicat, amb les retallades...

Em fa molta il·lusió que em tinguin en compte en aquests moments difícils. M'ho vull mirar amb el vas mig ple però tirant a ple. Han pensat en mi com a tècnic i han tingut en compte també el vessant polític de contacte, proximitat i diàleg. Vull demanar la col·laboració de tots els professionals i gerents perquè entre tots hem d'aportar el nostre gra de sorra perquè en el menor temps possible puguem tenir la sanitat que tots ens mereixem.

Hauran de continuar les retallades?

Haurem de prendre mesures que no agradaran a tothom, però han d'anar encaminades a donar el màxim servei possible des del que tenim; no podem estirar més el braç que la màniga. Lluitarem per la millor qualitat però optimitzant els recursos.

Com han de ser aquestes mesures per reduir despesa?

Poden ser un ERO o fer menys dies de vacances, reduir la jornada, no cobrar incentius... Si no és possible s'hauran de fer ERO on sigui possible. El meu desig és que els professionals i els directius arribin a acords que facilitin que la qualitat del servei sigui el màxim de correcta. Cal optimitzar recursos i no es pot disposar a cada centre de cada poble de serveis especialitzats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.