Salut

L'hospital de Calella assumirà tots els parts de Blanes, Lloret i Tossa

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva unifica els serveis per “millorar l'efectivitat” i perquè no s'arriba als 1.000 parts anuals per centre

Les parteres de la Selva Marítima, que fins ara tenien el fill a l'hospital de Blanes, hauran de traslladar-se a l'hospital de Calella a partir de l'octubre. Així ho va anunciar ahir la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), gestora dels dos centres, que va justificar la concentració del servei tant per l'adequació del mapa sanitari del 2008 com pel pla estratègic d'ordenació dels serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva del 2010.

En qualsevol cas, l'àmbit d'obstetrícia actuarà només des del centre hospitalari maresmenc, que haurà d'adequar els espais que utilitza ara i augmentar de dos a tres el nombre de sales de parts. També està previst que l'hospital de Calella assumeixi tota l'activitat ginecològica quirúrgica que reclami ingrés de la pacient. En canvi, les intervencions que es puguin resoldre sense ingrés –tant d'usuaris de la Selva Marítima com de l'Alt Maresme– es traslladaran a l'hospital de Blanes. L'adjunt a la direcció assistencial de la CSMS, Enrique Avedaño, va explicar ahir que la mesura “és el resultat d'un procés madurat des de fa mesos i que respon a les directrius establertes des del Departament de Salut”. Un dels aspectes clau per poder aplicar la concentració del servei d'obstetrícia en un únic centre és el nombre de parts anuals que sumen els dos hospitals. “Calella i Blanes atenen conjuntament al voltant de 1.300 parts anuals i el mapa sanitari deixa ben clar que el llindar assumible són 1.000 per centre”, va puntualitzar. Avedaño va comentar que ara s'està elaborant el pla funcional que afecta l'equip de professionals que finalment s'hauran de fer càrrec del servei.

El responsable de la CSMS hi va afegir que, per compensar la pèrdua del servei d'obstetrícia, a l'hospital de Blanes s'hi traslladarà l'activitat quirúrgica d'altres especialitats que fins ara duia a terme l'hospital Sant Jaume de Calella, com són la cirurgia vascular, la urologia i la cirurgia plàstica.

LA XIFRA

1.300
és el nombre anual de parts
que s'atenen als dos hospitals que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

LA FRASE

La integració és el resultat d'un llarg procés i es fa per oferir un servei d'atenció més eficient
Enrique Avedaño
ADJUNT A LA DIRECCIÓ ASSISTENCIAL DE LA CSMS

“Només” setze quilòmetres

Un dels arguments que corroboren la decisió d'unificar els parts a l'hospital de Calella és, segons la corporació, la “poca” distància que hi ha entre els dos centres. De Blanes a Calella “només” hi ha setze quilòmetres. “Això afavoreix aquesta integració, ja que no comportarà un desplaçament llunyà als usuaris”, segons exposen. Pel que fa a l'atenció ginecològica ambulatòria, les consultes externes continuaran fent-se als dos hospitals i la corporació assumirà l'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de l'Alt Maresme, que fins ara gestionava l'ICS, en el marc del nou servei territorial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.