Salut

Indignació a Blanes perquè es retallen serveis de l'hospital

Els treballadors i les associacions de veïns entren en contacte per organitzar possibles mobilitzacions

L'Ajuntament crearà una comissió per fer un seguiment de la tisorada

“Les retallades tindran una gran repercussió en la població”

Els treballadors de l'hospital de Blanes, les associacions de veïns i l'assembla d'“indignats” de Blanes han expressat el seu malestar per la supressió del servei d'obstetrícia en aquest centre i la concentració de l'atenció als parts a l'hospital de Calella. El president del comitè d'empresa de l'hospital de Blanes, Josep García, de CCOO, va explicar ahir que, a més d'eliminar el servei d'atenció als parts, també està previst que se suprimeixen les urgències de pediatria i ginecologia. La direcció de la corporació no ha informat el comitè dels efectes que aquesta retallada tindrà en l'àmbit laboral, tot i que els ha comunicat que serà pràcticament nul·la. En aquest sentit, García va declarar que “no s'entén com és possible que es tirin endavant unes mesures amb una repercussió tan gran per a la població si no representen una rebaixa laboral”. El comitè té previst posar-se en contacte amb les associacions de veïns i representants dels ajuntaments afectats de la Selva marítima, Lloret i Tossa per organitzar-se i convocar mobilitzacions. Les retallades s'afegeixen a l'escenari d'un possible ERO a la corporació.

L'assemblea d'“indignats” de Blanes ja s'ha posat en contacte amb el comitè d'empresa de l'hospital per oferir-los suport en la difusió de les accions rei-vindicatives que s'acordin i convidar-los a participar en la reunió que es fa cada dimecres a les nou del vespre a la plaça de la Gent Gran, amb la possibilitat de crear, si es creu necessari, una comissió de salut.

Les associacions de veïns de la població s'han posat en contacte per demanar una entrevista amb els responsables de l'hospital per tal de rebre, de primera mà, informació de les tisorades. “Les retallades que coneixem de moment deixen el poble de Blanes molt descobert”, va manifestar ahir la presidenta de l'Associació de Veïns dels Pins.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Blanes va aprovar dijous per ple la creació d'una comissió, de la qual formaran part tots els partits, i serà presidida per l'alcalde del PSC, Josep Marigó, per fer un seguiment dels serveis sanitaris de la població. La primera proposta de la comissió és demanar una entrevista amb el Departament de Salut perquè els concretin les mesures que pensen aplicar a l'hospital blanenc. Per ara, segons explica Marigó, l'Ajuntament només sap que es pretenen reduir alguns serveis, com ara obstetrícia, dins un pla de reducció de despeses que afecta els complements de productivitat, serveis, convenis i organització de visites.

Les claus

Danys i perjudicis en la vaga dels treballadors de les ambulàncies

N.A

Els vehicles que la Creu Roja té a Olot i que fan servei de transport adaptat van aparèixer dijous amb les rodes punxades. Es tracta d'una flota d'entre quatre i cinc ambulàncies que traslladen discapacitats i gent gran des dels domicilis a diferents centres i que, segons fonts de Creu Roja, no tenen res a veure amb les ambulàncies del servei de transport sanitari que durant els darrers quatre dies han fet vaga. Segons les mateixes fonts, aquests dies han tingut alguns problemes amb els piquets dels vaguistes a l'hora, per exemple, d'accedir a un centre de dia per a gent gran que hi ha dins d'un hospital. Per la seva banda, els sindicats que van convocar els quatre dies de vaga han denunciat que el Consorci del Transport Sanitari de Girona, l'empresa que gestiona el servei de les ambulàncies a la regió sanitària, va contractar taxis i ambulàncies privades per cobrir els serveis, sobretot, del transport programat. Els sindicats, que han convocat una altra vaga de caràcter indefinit per al servei de transport urgent –el més afectat per les retallades de Salut–, van estar tot el dia d'ahir negociant amb el Departament de Treball els serveis mínims; uns mínims que, aquesta setmana i en el cas de Girona, van ser de màxims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.