Salut

La Selva intensifica la campanya per salvar els serveis d'urgències

A Breda la campanya la impulsa el grup de Dones de Breda, i a Arbúcies l'Ajuntament ha cedit la iniciativa a una comissió formada per 60 entitats

La campanya a la comarca de la Selva s'intensifica cada dia que passa i la societat civil en pren el protagonisme. Aquest és el cas, per exemple, de Breda, on l'associació Dones de Breda ha aconseguit que es col·lapsi el correu electrònic del conseller de Salut, Boi Ruiz, amb la crida que es va fer perquè se li fes arribar un correu electrònic cada dia, com a mínim. Paral·lelament, 450 veïns ja han fet arribar una postal per correu certificat al conseller instant-lo a mantenir els serveis en els centres d'atenció primària. Tot i que cada certificació representa un cost de 2,55 euros, la resposta popular ha estat massiva i el servei de correus de Breda no dóna l'abast. També s'han penjat 500 banderoles a balcons i finestres amb el lema A Breda defensem la nostra sanitat, i dilluns que ve es preveu fer una manifestació davant la conselleria de Salut i una altra a la plaça Sant Jaume.

A Arbúcies, el testimoni també ha passat a la societat civil, després de la creació d'una plataforma que agrupa prop de seixanta entitats. Si bé la plataforma agafarà la iniciativa pel que fa a mobilitzacions populars, l'Ajuntament independent, que presideix Pere Garriga, continuarà fent les gestions polítiques per evitar la retallada en el servei d'urgències. En aquest sentit, es preveu que es reuneixi amb altres ajuntaments i amb el Consell Comarcal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.