Salut

salut

L'ERO a la sanitat pública de l'Alt Maresme tira endavant

Els treballadors de la Corporació de Salut rebutgen les mesures que afecten les seves condicions laborals i l'empresa els comunica que l'expedient es presentarà a principis d'agost

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) aplicarà finalment un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà unes 800 persones de la plantilla de 1.500 que treballen en els diferents centres sanitaris, segons diuen els treballadors. La mesura, de caràcter temporal i rotatiu, significarà l'extinció del contracte de 81 professionals de les diferents àrees i la rebaixa de fins a un 31% de la jornada laboral de més de 700. Segons va explicar ahir la presidenta del comitè d'empresa de l'hospital de Calella i els ABS Calella i Malgrat-Palafolls –un dels quatre comitès que té la corporació–, Carme Jové, la decisió presa pels treballadors es fonamenta en els resultats de la votació feta en assemblea. “Un 66% dels empleats va dir ‘no' a la proposta que ens feia l'empresa i que només afectava a les nostres condicions laborals i econòmiques”, va puntualitzar, i va concretar que des del comitè s'havien plantejat altres accions d'estalvi que no s'havien tingut en compte.

En aquest sentit, Jové assegura que la direcció de l'ens no els ha precisat de quina manera s'aplicarà l'ERO ni com quedaran afectats els diferents serveis assistencials. “L'expedient es planteja inicialment fins al desembre del 2012 i, segons els números fets per la corporació, permetria eixugar el deute acumulat”, va explicar Jové. Des del comitè asseguren que les negociacions amb l'empresa per determinar les característiques de l'ERO començaran immediatament i que confien “obtenir la mínima afectació per als treballadors”.

Els professionals sanitaris van alertar de les conseqüències que la retallada prevista suposarà per a l'atenció assistencial pública a la zona d'influència del CSMS. “Ja s'han començat a notar les mancances amb la supressió de llits, l'augment de les llistes d'espera per a intervencions i consultes externes i l'externalització de serveis”, va recordar la portaveu del comitè, que va afegir que “l'ERO és evident que no millorarà la situació”.

LA XIFRA

81
treballadors
veuran extingit temporalment i de manera rotatòria el seu contracte i a uns 800 els rebaixaran la jornada.

Mobilització i tall de l'N-II

Uns 200 professionals sanitaris de l'hospital Sant Jaume de Calella, majoritàriament, es van manifestar ahir durant una hora fora de les instal·lacions. Els participants, amb pancartes, xiulets i altres estris musicals, van fer pública i compartida amb els usuaris del servei la seva queixa pel que consideren “un atac directe i nefast contra el dret constitucional de gaudir d'una sanitat pública en condicions”. En el decurs de la mobilització es va llegir un manifest en el qual, entre altres aspectes, es va retreure a la direcció de la corporació “la urgència i la imprevisibilitat amb què ha establert els terminis perquè els treballadors prenguessin una decisió i que hagi creat un ambient de por i incertesa”. Posteriorment, i en un ambient festiu, els treballadors van desplaçar-se fins a la carretera N-II, al peu mateix de l'hospital, i van tallar-la en dues ocasions durant pocs minuts. Tant en aquells moments com quan es van retirar de la via perquè els cotxes continuessin circulant van obtenir el suport de molts conductors, que feien sonar el clàxon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.