Sis joves d'Alcanar que havien viatjat a Palma, infectats amb la grip A

El tarragoní de 32 anys, ingressat al Joan XXIII, continua en estat crític i es tem per la seva vida

El Departament de Salut de la Generalitat va confirmar ahir un brot de grip A en un grup de vint-i-set joves –entre 17 i 18 anys– del municipi d'Alcanar (Montsià). D'aquest grup d'amics, alguns van començar a trobar-se malament després d'haver tornat aquesta mateixa setmana d'un viatge a Mallorca, on suposadament s'haurien infectat. Prop d'una vintena van notar símptomes pareguts: mal de gola, mal de cap, febre i malestar general.

Va ser una noia del grup amb molta febre qui va decidir anar a urgències de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on se li va acabar diagnosticant el virus. Un cop la noia va saber que s'havia infectat amb el virus, ella mateixa va alarmar la resta de companys del viatge que havien notat símptomes pareguts dient-los que anessin al centre hospitalari de Tortosa a fer-se les proves. Van fer l'analítica a set d'aquests joves, a sis dels quals, de moment i incloent-hi la primera afectada, se'ls va diagnosticar el virus de la grip A. També s'han realitzat més proves a altres joves del mateix grup de viatge i dos d'aquests estan esperant encara els resultats que determinaran si han contret o no el virus de la grip A.

Casos lleus i sense perill

Tots els casos han estat lleus i aquests nois i noies milloren favorablement a casa, sense cap altre tractament que els medicaments habituals d'una grip normal, però amb un mínim d'aïllament. «Són casos lleus sense transcendència. És com una grip normal, amb símptomes pareguts», va dir ahir el director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán. «No tenim constància de cap altre cas semblant, ara per ara, a les Terres de l'Ebre», va assegurar.

El pacient tarragoní no evoluciona

El director del Servei Regional del Camp de Tarragona de l'Agència de Protecció de la Salut, Joan Guix, va explicar ahir que el pacient del Joan XXIII, el tarragoní de 32 anys que va contagiar-se amb el virus fa unes dues setmanes, continua en estat greu a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Joan XXIII. Guix va explicar que el seu estat no ha experimentat variacions des que va transcendir la notícia i que els metges de l'hospital continuen fent el mateix tractament que han estat aplicant-li fins ara, és a dir, la respiració assistida, l'administració d'antibiòtics i la sedació.

Cal recordar que el pacient va ser ingressat el dia 20 de juny en un estat molt delicat de salut, amb una insuficiència respiratòria greu i altres malalties cròniques. El pacient, fumador habitual, va ser traslladat tres dies després en un estat molt crític a la UCI, on se li va diagnosticar el virus de la grip A. Posteriorment, va ser aïllat i des de llavors no ha millorat i es troba en el mateix estat: estable, però greu. «A causa de la gravetat i la no evolució del pacient», va afirmar Guix, «es tem per la seva vida». «Aquests tractaments són uns processos molt llargs i tenen un risc important», va afegir-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.