Catsalut tancarà tots els CAP a la nit a partir de les 9 excepte el de Sant Sadurní, que ho farà a les 12

Catsalut reordenarà després de l'estiu l'horari d'atenció de tots els CAP que fins ara ofereixen atenció les 24 hores del dia. Segons va explicar el departament als grups municipals de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia dimarts, s'està preparant una reordenació territorial que preveu l'eliminació del servei d'atenció continuada de les 9 del vespre a les 8 del matí, però l'horari de tancament del CAP nocturn del centre d'atenció primària de Sant Sadurní serà a partir de les 12 de la nit, de manera excepcional.

Responsables del departament van explicar que la mesura pretén optimitzar el servei. Segons les dades facilitades, actualment hi ha una mitjana de 2,7 consultes nocturnes diàriament però, en canvi, hi ha 5 treballadors al CAP de la capital del cava. L'alternativa donada per Catsalut és que durant l'horari nocturn les emergències es cobreixin a través del telèfon 061.

La regidora de Salut, Maria Rossell (CiU), va assegurar ahir que «l'Ajuntament no està d'acord amb aquesta decisió perquè és una pèrdua assistencial pel municipi» i va explicar que durant la trobada es va aprofitar per reclamar millores de servei al CAP.

El tancament del servei nocturn es produirà entre el 20 i el 21 d'octubre, coincidint amb l'obertura de l'ampliació de l'edifici del CAP, que va acabar de fer-se fa un any i que encara no ha entrat en funcionament. La portaveu del PP de Sant Sadurní, Dolors Montserrat, el partit que ha recollit 5.455 signatures per evitar el tancament del CAP durant tota la nit, va fer pública ahir una nota en què s'atribuïa l'èxit de la negociació i deia que s'ha aconseguit «arrancar» el compromís de la consellera Geli de «no tancar el CAP tota la nit, tal com pretenien inicialment».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.