Els mestres també es vacunaran contra la grip A però les escoles no tancaran

Abans d'acabar el mes d'agost es convocaran les associacions de pares per explicar-los els protocols

El Ministeri de Sanitat proposarà a la comissió de Salut Pública la vacunació dels professors contra la grip AH1N1 tal com va demanar ahir el titular d'Educació, Ángel Gabilondo. Gabilondo va formular la seva proposta a la ministra de Sanitat, Trinitat Jiménez, en una reunió que tots dos van mantenir i en la qual es va descartar deixar les escoles tancades per evitar contagis a la tardor. «Per ara no es preveu retardar l'inici del curs perquè no s'ha d'alterar la vida dels nens, ja que ni les circumstàncies clíniques ni les epidemiològiques ho aconsellen», va explicar Jiménez després de la reunió, tot i que va advertir que, en funció de com evolucioni la infecció, potser es canviarà el criteri. Abans de finals d'agost es convocarà les associacions de pares d'alumnes i els òrgans rectors educatius. Respecte dels detalls de com es portarà a terme la vacunació, la ministra va garantir que s'iniciarà «de manera única», amb criteris únics, perquè totes les comunitats autònomes rebran les vacunes al mateix temps. En vista de la possibilitat que molts col·legis iniciïn les classes abans que la vacuna estigui disponible, Sanitat recomanarà mesures bàsiques de precaució: rentar-se les mans sovint, no esternudar prop d'altres persones o fer servir mocadors d'un sol ús. El Departament de Salut de la Generalitat va recordar ahir a través d'un comunicat que fins ara s'han detectat 222 casos a Catalunya, la majoria lleus, i va anunciar que, a partir de la setmana vinent, sempre de manera coordinada amb el ministeri, canviarà el sistema de càlcul de les persones afectades i passarà a informar de casos per cada cent mil habitants.

Classes a través de la televisió

EFE

El govern de la Gran Bretanya estudia recórrer als poders especials que li atorga el contracte amb la televisió pública BBC per retransmetre les classes a totes les llars en cas que l'epidèmia de grip A obligui a tancar les aules.

Segons el diari The Times, el govern britànic es planteja invocar per primera vegada una clàusula d'emergència en el contracte que té amb l'emissora pública, segons el qual qualsevol ministre pot obligar-la a «difondre o distribuir qualsevol anunci o programa». El diari cita Chris Keates, directora executiva del sindicat de mestres Nasuwt, que està involucrada directament en l'elaboració del pla d'emergència. Segons Keates, el govern havia pensat al principi utilitzar internet, però ara considera més eficaç recórrer a la televisió, ja que no totes les llars del país tenen accés a la xarxa. La notícia no ha estat ben rebuda a la BBC, ja que consideren que el contracte no dóna dret al govern a decidir la seva programació. També creuen que una mesura d'aquest tipus posaria en perill el caràcter neutral de la cadena.

Si tens febre, cap a casa

EFE

Les autoritats educatives ja tenen a punt les recomanacions perquè, en cas que es detecti un nen amb grip a les aules, es comuniqui de manera ràpida als serveis sanitaris i s'apliquin els protocols d'actuació. L'alumne que tingui símptomes de la malaltia serà enviat a casa, on se li administrarà el tractament adequat i se li donaran les instruccions precises per evitar contagis; a més, serà objecte d'un seguiment des del seu domicili per veure l'evolució de la malaltia, tal com ha passat en tots els casos que s'han detectat fins ara a l'Estat espanyol, que en la seva majoria evolucionen bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.