Entre un 20% i un 40% de la població tindrà la grip A aquest hivern vinent

Entre un 20% i un 40% dels ciutadans de l'Estat tindran la grip A(H1N1) aquest hivern, segons va explicar ahir el director del centre estatal de grip de Valladolid, Raúl Ortiz de Lejarazu, que va afegir-hi que no tots precisaran atenció mèdica. Lejarazu, recomana comportar-se com si s'estigués davant d'una grip comuna, i reconeix que l'aparició de casos de grip A(H1N1) a l'estiu, fora d'estació, i amb afectació en persones joves pot sorprendre la població, però recorda que la grip estacional provoca uns 3.000 morts cada any, en els quals «no ens hem fixat perquè no han tingut rostre». Amb aquestes xifres al davant i els tres milions de ciutadans de l'Estat que acostumen a agafar cada any la grip estacional, Ortiz de Lejarazu aconsella sentit comú, sensatesa i cap fred per no col·lapsar el sistema sanitari, ja que no tots els malalts requeriran atenció mèdica.

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, va aclarit ahir que encara que els joves són «més vulnerables al contagi» de la grip A, això no significa que siguin un grup de risc susceptible de ser vacunat, perquè en la majoria de casos el virus provoca «símptomes lleus». Jiménez va explicar que en el col·lectiu adult i juvenil, el més afectat per la grip A, s'aplicarà el mateix criteri que amb la resta de la població: seran vacunats «tots» els que presentin patologies de base o que tinguin alguna malaltia crònica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.