La federació de municipis demana a Salut que es vacuni de la grip A els treballadors municipals de risc

El president de l'FMC, Manuel Bustos, trasllada la proposta a la consellera Geli

Davant les mesures que es prenen des de les administracions competents a causa de la pandèmia de grip A, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha demanat a la consellera de Salut, Marina Geli, que entre els col·lectius que s'incloguin per administrar les vacunes contra la malaltia, hi figurin els treballadors dels serveis bàsics municipals que, per la seva tasca, tinguin més contacte amb la població o amb la vida ciutadana. La petició del també alcalde de Sabadell es refereix a col·lectius com ara el de la policia municipal, el dels conductors de transport públic, el dels serveis de recollida de residus, el dels treballadors dels serveis socials municipals i als professionals d'atenció al públic, entre d'altres.

«He traslladat personalment aquesta petició a Marina Geli. La consellera ha mostrat la seva disposició a estudiar la nostra sol·licitud, tot assegurant-me que el llistat definitiu de col·lectius no es tancarà fins als darrers dies d'agost o principis de setembre», va destacar el president de l'FMC, que també va fer públic que durant la seva conversa amb Geli li havia ofert «com a president de la federació de municipis la col·laboració del municipalisme per a la difusió d'informació i sensibilització de la ciutadania en tot el que es refereixi a aquesta malaltia».

La grip nova és una malaltia infecciosa que produeix fonamentalment símptomes respiratoris i està causada per un virus. Segons informa el Ministeri de Sanitat i Política Social, s'està treballant en una nova vacuna per produir-la i és previst que aquesta pugui estar disponible abans de finals d'any. Es tracta d'una vacuna que pugui oferir una certa protecció davant la malaltia. Per al moment en què estigui disponible ja s'hauran identificat quins grups de població han de ser immunitzats, i Bustos pretén que no s'oblidin els treballadors municipals.

Els taxistes també volen protecció

Un altre col·lectiu que també podria ser considerat de risc són els taxistes, que cada dia comparteixen habitacle amb desenes de persones desconegudes. Per aquest motiu, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) ha sol·licitat a Salut que siguin inclosos dins dels col·lectius susceptibles de ser vacunats contra la grip A. Fonts del sindicat apunten, a més, que en el cas d'un augment de casos, molta gent farà servir els taxis per anar i venir dels centres hospitalaris, cosa que augmentarà les probabilitats de contagi entre aquests col·lectiu de conductors. En la carta, enviada directament a la consellera Marina Geli, els representants dels treballadors l'insten a adoptar mesures «imprescindibles» per la seguretat dels taxistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.